Quantcast

Rallicrossin SM-sarja jatkuu Botniaringillä – hallitseva mestari tekee paluun

Ari Perkiömäki
Hallitseva mestari Ari Perkiömäki palaa SM-sarjaan Jurvassa. Kuva: AKK / Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin SM-kauden kolmas osakilpailu ajetaan lauantaina Jurvan Botniaringillä. Botniaringin radalla ajetaan muista kilpailuista poiketen enimmäkseen asfaltilla, ja koska jokaisessa luokassa käydään erittäin tiivistä pistetaistelua SM-mitaleista, luvassa on huippujännitävä heinäkuun viimeinen lauantai.

SuperCar-luokan kärkipaikalla on kahden osakilpailun jälkeen Jere Kalliokoski. Jurvassa miestä ei kuitenkaan valitettavasti nähdä samana viikonloppuna ajettavan RallyX Nordicin Norjan osakilpailun takia.

– Nyt joudutaan jättämään Botniaringin kisa väliin, koska taistellaan tällä hetkellä myös RallyX Nordic -sarjan mestaruudesta, Kalliokoski selvittää.

Ainoastaan kuusi pistettä Kalliokosken perässä pistetaulukon toisella sijalla on ensimmäistä kauttaan SuperCar-luokassa ajava Juha Rytkönen, jolle Botniaringin kilpailu on iskun paikka mestaruustaistelua ajatellen. Kolmannella sijalla on Joni-Pekka Rajala ja neljättä sijaa jakavat Toni Kuhanen sekä Joensuun kilpailussa kolmanneksi ajanut Riku Tahko (37p).

– Botniaringin rata on todella erilainen Joensuuhun verrattuna. Pitää laittaa setupit kuntoon, kun asfaltille mennään, Tahko toteaa.

Viikonlopun SuperCar-luokan mittelöstä erittäin mielenkiintoisen tekee hallitsevan Suomen mestarin Ari Perkiömäen paluu SM-sarjaan. Mies avasi kautensa viime viikonloppuna Latvian RallyX Nordic -osakilpailussa.

– Meillä tämä kausi oli tarkoitus ajaa ja keskittyä vain muutamiin kisoihin, pääsääntöisesti RallyX Nordicin kisoihin. Nyt käytiin Riiassa ajamassa osittain fiilistelymeiningillä. Kaikki lähdöt päästiinkin maaliin, mutta ihan ei finaaliin rahkeet riittänyt. Sai kuitenkin ajaa koko viikonlopun, joten siinä mielessä kisasta jäi hyvä fiilis, Perkiömäki kertoo.

– Auto jäi kisan jäljiltä siihen kuntoon, että ajateltiin lähteä nyt ennen Kouvolaa kokeilemaan myös Botniaringille. Latviaan kun lähdettiin kylmiltään, niin auto ei päässyt oikeuksiin itselleni uudella radalla, mutta Jurvassa ja Kouvolassa koitetaan saada parempaa tulosta.

Vaikka ”Perkkis” ei tällä kaudella SM-pisteistä kamppaile, on mies kuitenkin yksi suurimpia ennakkosuosikkeja Jurvan osakilpailuun.

– Voittoa lähden totta kai hakemaan. Nyt kun ei tarvitse ajatella SM-sarjaa, niin voi ajaa ihan omaa ajoa. En lähde kuitenkaan ihan tappomeiningillä taistelemaan.

Elokuussa on siis vuorossa SM-sarjan ja RallyX Nordic -sarjan yhteinen osakilpailu Kouvolassa, jossa myös Perkiömäki nähdään hakemassa revanssia pohjoismaisista kärkinimistä.

– Erikssonkin (Oliver) sanoi Riiassa, että Kouvola on sitten aivan täysin päinvastainen. Tykkimäki kun on mulle paljon Bikerniekin rataa tutumpi.

– Loppukaudestakin vielä joku kisa ajetaan, mutta ihan ei olla päätetty onko se Tierpissä vai missä, Perkiömäki sanoo lopuksi.

SRC-luokassa on alkukaudesta menty Henri Haapamäen komennossa. Haapamäki johtaa sarjaa maksimipistein ennen kolmessa luokassa urakoivaa Rajalaa. Kolmantena on Jussi Klemola, vain pisteen nelospaikkaa hallussaan pitävää Christian Jenseniä edellä.

Kahden osakilpailun jälkeen kärjen osalta tasaisin luokka on Autokrossi, jossa neljä parasta mahtuu alle kymmenen pisteen sisään toisistaan. Luokkaa johtaa avauskisassa voittoon ajanut Ville Mikkonen ennen Rajalaa ja Jori Seppälää. Joensuussa upeasti ykköseksi ajanut Jari Koivistoinen nosti itsensä neljänneksi, ainoastaan pisteen päähän Seppälästä.

SM-pisteet 2/5 osakilpailun jälkeen, supercar:
1. Jere Kalliokoski 57
2. Juha Rytkönen   51
3. Joni-Pekka Rajala 47
4. Riku Tahko    37
5. Toni Kuhanen   37

Lue myös nämä

 • Uusimmat