Quantcast

Rallicrossin MM-sarjassa luvassa huikea mestaruustaisto päätöskisassa – Grönholm haikailee vielä mitalia

rallycross
Rallicrossin MM-tittelin voittaja ratkeaa päätöskisassa Etelä-Afrikassa. Kuva: FIA Rallycross
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarja huipentuu viikonloppuna Etelä-Afrikan Cape Townissa ajettavaan päätösosakilpailuun. Panosta on hurjasti, sillä kolmella kuskilla on vielä mahdollisuudet maailmanmestaruuteen.

MM-sarjan johdossa on Peugeotilla ajava Ruotsin Timmy Hansen 187 pisteellään, mutta norjalainen Andreas Bakkerud vaanii Audillaan vain  pisteen päässä. Kolmantena taulukossa on toinen Hansenin veljeksistä, Kevin, joka on jäänyt kärjestä kahdeksan pistettä. Suomen Niclas Grönholm on neljäntenä, mutta eroa Timmy Hanseniin on kertynyt jo 30 pistettä.

– Tämä on ollut urani paras kausi tähän mennessä, mutta on siihen mahtunut paljon ylä- ja alamäkiä. Aloitin kauteni isolla ulosajolla Abu Dhabissa ja myös Kanadan kisa oli minulle vaikea. Toisaalta olen voittanut neljä kertaa. Se on upeaa, Timmy Hansen sanoo.

– Cape Townissa tavoitteena on tietenkin taas voitto. MM-tilanne on niin tiukka, että pitää vain keskittyä jokaiseen lähtöön. Pitää kuitenkin olla myös fiksu, eikä voi ottaa ylimääräisiä riskejä. Mestaruustaisto on niin tiukka, että ei siinä voi ylimääräisiä taktiikoita miettiä, Hansen jatkaa.

Hansen on napsinut neljä voittoa, mutta pisteen päässä oleva Bakkerud vain yhden. Norjalainen on kuitenkin sijoittunut tasaisen varmasti kärkikahinoihin.

– On hienoa matkustaa Etelä-Afrikkaan, kun mestaruus on vielä omissa käsissä. En usko, että taistelu on ohi ennen kuin finaalin ruutulippu heilahtaa, Bakkerud maalailee.

– Aiemmin Peugeotit ovat olleet vahvoja Killarney radalla (Cape Town), mutta olemme tehneet muutamia muutoksia autoon. Toivottavasti ne ovat rahan väärti. Jos saan hyvät startit ja virheet ovat minimissä, niin voittoon on hyvät mahdollisuudet, norjalaiskuski jatkaa.

Hansenin veljeksien isä Kenneth Hansen on rallicrossin 14-kertainen Euroopan mestari. Nyt pojilla on mahdollisuus kirkastaa nämä mestaruudet MM-titteliin.

Vaikka suomalaisittain mestaruus on karannut, toivoo Grönholm nousevansa vielä mitalikamppailuun mukaan.

– Mieluiten sitä olisi ajanut tietysti vielä mestaruudesta, mutta nyt yritetään puskea siihen malliin, että noustaan vielä mitaleille. Kaikki pannaan varmasti peliin ja haluan päättää rikkonaisen kauden voittosäveliin, 22 pistettä pronssisijaa perässä oleva Grönholm sanoo.

Rallicrossin MM-sarja, pistetilanne ennen päätöskilpailua:
1. Timmy Hansen Peugeot   187
2. Andreas Bakkerud Audi   186
3. Kevin Hansen Peugeot   179
4. Niclas Grönholm Hyundai  157
5. Janis Baumanis Ford    126
6. Timur Timerzjanov Hyundai 122
7. Liam Doran Audi      113
8. Anton Marklund Renault  110 
9. Timo Scheider Seat     93
10. Krisztian Szabo Audi   81

 


		

Lue myös nämä

 • Uusimmat