Rallicrossin MM-sarja starttasi ”kuninkaan” komennossa – Grönholm ylsi kertaalleen podiumille

Niclas Grönholm ajaa rallicrossin RX1-luokan MM-sarjassa kahden ensimmäisen MM-osakilpailun jälkeen toisena.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm ajoi sunnuntaina palkinnoille. Kuva: CE Dealer Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Molempien Ruotsin Höljesissä ajettujen osakilpailujen ykköseksi ajoi lajin hallitseva maailmanmestari Ruotsin Johan Kristoffersson. Ruotsalainen on vienyt nimiinsä jo kuusi MM-titteliä, joten Kristoffersson kiistatta on lajin kuningas.

Suomen Niclas Grönholm jäi lauantaina ensimmäisenä kuljettajana finaalin ulkopuolelle, mutta tykitti sunnuntaina semifinaalin voiton myötä itsensä eturiviin. Hyvän startin saanut suomalaiskuljettaja ei kuitenkin pystynyt ohittamaan paalupaikalta startannutta Kristofferssonia, joka liejuisella ja märällä radalla heitti ensimmäisessä mutkassa kurat muiden tuulilasiin karaten voittoon.

Grönholm oli tyytyväinen sunnuntain virheettömään suoritukseensa. Hyvät eräsijoitukset, semifinaalin voitto ja finaalin kakkossija nostivat Grönholmin epäonnisen lauantain jälkeen seitsemänneltä sijalta MM-pistetaulukon toiseksi.

– Hyvä startti asvaltilta, mutta kun ajoimme mudalle, niin automme ei edennyt siinä ja jäin lähdössä kakkoseksi. Ei meillä ollut sateessa mitään asiaa taistella voitosta. Toinen sija oli torjuntavoitto meille, Grönholm totesi.

– Rata oli niin liukas, että en tiennyt, mihin suuntaan auto mistäkin vesilammikosta tai jarrutuksesta singahtaa. Oli tosi hankalaa. Tänään ajoin maksimipisteet eli ne pisteet, jotka olivat realistisesti otettavissa.

Lauantain ja sunnuntain MM-osakilpailujen sijoitukset menivät kärkeä lukuun ottamatta mukavasti ristiin. Mestaruutta puolustava Kristoffersson ajaa johdossa, mutta muut sijat ovat muutaman pisteen sisällä toisistaan.

– Jotta olisin lähempänä pistekärkeä, se olisi vaatinut eilen hyvän onnistumisen. Ero retkahti kärkeen heti melko isoksi (22 pistettä). Kristofferssonin ei tarvitse seuraavissa kisoissa mitään isoja riskejä ottaa vaan vain pysyä ongelmien ulkopuolella ja ajaa tasaisesti pisteille.

RX1-luokan MM-avaus kilpailtiin lauantaina poutasäässä. Grönholm koki päivän aikana huonoa onnea. Ensimmäisen erän johtopaikka vaihtui invertterin rikkoutumisen takia erän viimeiseen sijaa. Toisesta rivistä semifinaaliin startannut suomalaiskuljettaja oli jo matkalla finaaliin, kunnes jokerilenkillä Ruotsin Kevin Hansen törmäsi ohitustilanteessa Grönholmin auton etuoveen, pudottaen suomalaiskuljettajan lähdössä neljänneksi. Finaalipaikka jäi harmittavasti 0,2 sekunnin päähän.

– Lauantai osoitti, että olin ainoa, kuka pystyi Kristofferssonia haastamaan. Tarvitsemme kuivan asvaltin ja soran, jotta pystymme taistelemaan voitoista. Toivotaan, että jatkossa pääsisimme ajamaan pelkästään poutasäässä, Grönholm totesi.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu 27.–28. heinäkuuta ajettavilla Unkarin MM-osakilpailuilla.

Rallicrossin MM-pistetilanne 2/10 osakilpailua:

1. Johan Kristoffersson (SWE) 58
2. Niclas Grönholm (FIN)   36
3. Klara Andersson (SWE)   36
4. Ole Christian Veiby (NOR) 35
5. Gustav Bergström (SWE)   33
6. Timmy Hanssen (SWE)    31
7. Kevin Hansen (SWE)     29
8. Anthony Pelfrene (FRA)   16

Lue myös nämä

 • Uusimmat