Rallicrossin MM-sarja päättyi ruotsalaismestarin dominoivaan näytökseen – Grönholmille kauden huonoin tulos

Johan Kristoffersson
Johan Kristoffersson. Kuva: FIAWorldRallycross.com

Rallicrossin MM-sarjan mestari Johan Kristoffersson päätti dominoivaan voittoon kauden 2018.

Kristoffersson hallitsi Etelä-Afrikassa ajetun osakilpailun finaalia lähdöstä maaliin. Volkswagenin ruotsalaistähti otti kauden 11. voittonsa lähes kolmen sekunnin erolla Audin Mattias Ekströmiin. Peugeot’n Sebastien Loeb ajoi kolmanneksi.

Kaksi maailmanmestaruutta putkeen voittanut Kristoffersson oli täysin ylivoimainen tällä kaudella. Häneltä meni vain yhden osakilpailun voitto sivu suun – Belgian osakilpailussa ruotsalainen sijoittui viidenneksi.

Ekström sijoittui MM-pisteissä toiseksi ja norjalainen Andreas Bakkerud kolmanneksi. Petter Solberg menetti MM-sarjan nelostilan Loebille keskeytettyään päätösosakilpailun finaalissa.

Niclas Grönholm jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman välieräpaikkaan. Grönholm oli alkuerien jälkeen kokonaistuloksissa 13. sijalla eli hän oli ensimmäinen semifinaaleista pudonnut kuljettaja. Hyundai-kuljettaja Grönholm sijoittui MM-loppupisteissä seitsemänneksi.

Marcus Grönholmin johtama GRX-talli nappasi tallien MM-pisteissä neljännen sijan. GRX oli kauden paras yksityistiimi.