Quantcast

Rallicrossin MM-sarja jatkuu Barcelonassa, Niclas Grönholm yksi ennakkosuosikeista – ”Odotukset ovat korkealla”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm lähtee metsästämään ensimmäistä voittoaan rallicrossin MM-sarjassa, kun sarja jatkuu viikonloppuna Barcelonassa.

22-vuotias Grönholm ehti jo juhlia voittoa kauden avauksessa Abu Dhabin podiumilla, mutta tuomariston langettama aikasakko törmäyksestä Kevin Hanseniin vei ykkössijan ja voittojuhlat vaihtuivat kakkospaikkaan.

GRX Taneco Teamin Hyundaita kuljettava  Grönholm starttaa Barcelonan viikonloppuun tavoitteenaan ottaa palkintokorokkeen keskipaikka haltuunsa.

– Odotukset ovat kyllä korkealla. Itselläni on luottoa siihen, että avauskisan vauhti jatkuu Barcelonassa. Nyt täytyy vain keskittyä tiukasti kaikkeen tekemiseen ja näin säilyttää kilpailukyky jatkossakin. Kelien suhteen toiveeni on päästä ajamaan kuivalla, Grönholm ennakoi viikonlopun kisaurakkaa.

– Avauskisan pettymykset on nielty ja kaikkeen on vaan varauduttuva tässä lajissa, jossa kontakteja riittää. Tietysti voiton menetys otti päähän rankasti, mutta katse on nyt tiukasti tulevissa starteissa. Meillä on hyvä vauhti päällä koko tiimissä, Grönholm summaa tuntojaan.

Isä Marcus Grönholmin kipparoima GRX Taneco Team johtaa tallien välistä MM-sarjaa ensimmäisen osakilpailun jälkeen ja Niclas Grönholm on kuljettajien pisteissä kakkosena. Tallipomo Marcus Grönholm pitää asetelmaa lupaavana.

– Kun ollaan MM-johdossa, niin tottahan toki se nostaa positiivisen fiiliksen päälle.  Autot osoittivat nopeutensa ja kuskitkin näyttivät mihin meidän kalustolla ehtii. Niclas on pystynyt nostamaan hienosti tasoaan ja mahdollisuuksia on vaikka mihin, tallipomo Grönholm kommentoi.

Kauden toista osakilpailua Marcus Grönholm pitää haastavana, jos sääennusteet toteutuvat.

– Luvassa on sateita ja epävakaista, joten se tekee kyllä hommasta aikamoista kasinoa. Ei voi ennustaa missä erässä mennään märällä ja missä kuivemmalla. Se saa tilanteen kuljettajien välillä aikamoiseksi arpapeliksi, mutta sää nähdään sitten vasta viikonloppuna, Bosse toteaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat