Rallicrossin MM-avauksessa kahdeksan autoa – Grönholm jäi ruotsalaiskuskeille

Niclas Grönholm ei yltänyt aivan terävimmän kärjen vauhtiin rallicrossin MM-sarjan avauskisan alkuerissä lauantaina.
Rallicrossin MM-sarja
Rallicrossin MM-sarja käynnistyi Norjasta lauantaina. Kuva: @World / Red Bull Content Pool // SI202208130090 // Usage for editorial use only //

Lauantaina Norjan Hellin radalla kaasuteltiin MM-sarjan pääluokan osalta kaksi alkuerää. Radalla nähtiin ensimmäistä kertaa uudet täysin sähköiset RX1e-kilpa-autot tositoimissa. Kovin suurta suosiota lajin sähköistyminen ei ainakaan avauskisassa näytä tarjoavan, sillä lähtöviivalla oli vain kahdeksan autoa.

Alkuerissä kovinta kyytiä pitivät lajin ruotsalainen supertähti Johan Kristoffersson maanmiestensä Kevin ja Timmy Hansenin kanssa. Kritoffersson voitti ensimmäisen alkuerän ja Timmy Hansen toisen. Kevin Hansen oli puolestaan molemmissa erissä kolmas.

Pääluokan ainoa suomalaisedustaja Niclas Grönholm jäi molemmissa lähdöissä kärkivauhdista reilut kolme sekuntia. Ajat riittivät inkoolaisen osalta sijoihin neljä ja viisi.

MM-sarjan kahdeksan osallistujaa kalpenee melko lailla vertailussa EM-sarjan osallistujalistaan. Norjassa ajetaan myös EM-sarjaa ja lähtöviivalla on 19 kuljettajaa. Mukana ovat muun muassa Andreas Bakkerud, Fraser McConnell, Anton Marklund ja Enzo Ide.

Hellin rallicross-karkelot jatkuvat sunnuntaina, jolloin MM- ja EM-sarjassa ajetaan vielä yhdet alkuerät sekä semifinaalit ja finaali.