Rallicrossin maailmanmestarille myös uuden sähkösarjan mestaruus

Extreme E Rosberg
Johan Kristoffersson, Nico Rosberg ja Molly Taylor. Kuva: ExtremeE

Entisen formulatähti Nico Rosbergin johtama Rosberg X Racing on voittanut kautta aikain ensimmäisen Extreme E -sarjan mestaruuden.

Homma ratkesi kauden päätöskisassa Ison-Britannian Dorsetissa sunnuntaina, kun rallicrossin maailmanmestari Johan Kristoffersson ja Molly Taylor ylittivät maalilinjan neljäntenä. Kristoffersson voitti jännittävien vaiheiden jälkeen päättyneellä kaudella jo uransa neljännen MM-tittelin rallicrossista. Taylor on tunnettu rallikuskina.

Kristofferssonin ja Taylorin RXR-tiimi napsi kauden aikana 133 pistettä. Mestaruus meni täpärälle, sillä pahimmat uhkaajat Sebastien Loeb ja Cristina Gutierrez voittivat kauden päätöskisan Jurassic X Prix´n.

Loebin ja Gutierrezin X44-tiimi jäi lopulta mestaruudesta 12 pistettä. X44-tiimissä perustajana on F1-tähti Lewis Hamilton, mutta brittiä ei näkynyt omien kiireiden takia paikalla Extreme E -karkeloissa kauden aikana.

Kolmannen sijan saavuttivat rallicrossin puolelta niin ikään tuttu Timmy Hansen ja rallin parista tuttu Catie Munnings.

Kauden päätöskisassa Loeb ja Gutierrez veivät ykköstilan reilun kolmen sekunnin erolla ennen JBXE-tallin Mikaela Åhlin-Kottulinskya ja Kevin Hansenia. JBXE-tiimi oli loppupisteissä neljäs vain pisteen kolmanneksi sijoittunutta Andretti Unitedia takana.

Extreme E
Extreme E -sarjassa ajettiin täysin sähköisillä ODYSSEY 21 -kilpureilla.

Tallimestaruuskamppailu ratkesi niukasti Rosbergin tallille. Loebin ja Gutierrezin X44 kiri tasapisteisiin, mutta tiimien titteli meni silti RXR:lle, koska heillä oli kauden aikana enemmän osakilpailuvoittoja.

Extreme E -sarjassa ajettiin vuoden 2021 aikana yhteensä viisi osakilpailua. Kausi alkoi Saudi-Arabiasta huhtikuussa ja jatkui toukokuussa Senegalissa sekä elokuussa Grönlannissa. Etelä-Amerikan kilpailut peruttiin koronapandemian vuoksi ja ne korvasi Sardinian kisa lokakuussa sekä viimeinen kilpailu Britanniassa viime viikonloppuna.