Quantcast

Rallicrossin maailmanmestarille iso sulka hattuun – eSport-kisassa taakse jäi iso liuta huippukuskeja

Timmy Hansen nappasi mojovan eSports-voiton. Kuva: Raceofchampions.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan puolustava mestari Timmy Hansen ajoi voittoon viime sunnuntaina kisatussa Race Of Champions Virtual -kilpailussa. Koronapandemian takia tänä vuonna perinteikästä Race of Champions -kisaa ei voitu ajaa oikealla kilparadalla, mutta tapahtumajärjestäjä pisti sen sijaan pystyyn eSports-taiston.

Mukana Race Of Champions Virtual -kisassa oli ajajia niin Formula1-sarjasta kuin myös Le Mansista, IndyCarista, FormulaE:sta, rallista ja rallicrossista sekä eSportsin ammattilaisia. Hansen löi finaalissa Meksikon NASCAR-mestarin Ruben Garcian. FormulaE-sarjan pistejohtaja Antonio Felix Da Costa ja DTM-mestari Rene Rast ylsivät myös välieriin saakka.

– Oli aika hullua voittaa tämä kisa. Tunnelma on myös katossa, koska veljeni Kevin osaa ehdottomasti juhlia. Oli jo kunnia, että minut kutsuttiin mukaan tähän kisaan. Se on ollut aina unelmani, koska olen jo vuosia katsonut Race Of Championsia. Toki olisi ollut upeaa, jos olisimme ajaneet oikeasti, mutta näin se nyt menee ja otan myös tämän voiton mielelläni vastaan, Hansen hehkuttaa kisan verkkosivuilla.

– Jos ollaan rehellisiä, niin veljeni on aina ollut minua nopeampia sim racingissa. Kun rallicrossin MM-sarja ei käynnistynyt korona takia, niin aloitin treenaamisen ja olen ajatellut nämä ihan tavallisina kilpailuina. Olen harjoitellut todella paljon ja nyt se maksoi itsensä takaisin, Hansen jatkaa.

Lue myös: Vahvistus: Kouvolassa ajetaan kaksi MM-rallicrossin osakilpailua ilman yleisöä

Hansen palaa oikealle kilparadalle ensi viikonloppuna, kun ruotsalainen on mukaan Höljesin radalla ajettavassa Magic Weekend -tapahtumassa. Hansen ajaa crosskartia samassa joukkueessa rallitähti Thierry Neuvillen kanssa.

– Nyt tämä virtuaalinen ajanjakso on tulossa tiensä päähän ja ensi viikonloppuna ajamme taas oikeasti kilpaa. Oli hieno päättää tämä jakso tähän voittoon, Hansen hehkuttaa.

Lue myös: Hyundain WRC-tähdeltä yllättävä veto – ajaa rallicrossia ensi viikolla Ruotsissa

Mukana Race Of Champions Virtual -tapahtumassa olivat myös kaksi muuta entistä rallicross-mestaria, Johan Kristoffersson ja Petter Solberg. Hansen löi puolivälierissä Solbergin, kun taas Kristoffersson taipui Rastille.

Joukkuekisan voitti F1-tähti Roman Grosjeanin ja eSports-kuski James Baldwinin kaksikko. He löivät finaalissa Hansenin ja Kristofferssonin. Petter Solbergin ja Oliver Solbergin isä-poika-joukkue ylsi välieriin saakka.

Lue myös nämä

  • Uusimmat