Quantcast

Rallicrossin Euroopan mestaritiimi mukaan ensi kauden sähköiseen MM-sarjaan

Andreas Bakkerud
Andreas Bakkerud. Kuva: FIAworldrallycross
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latvialainen ESmotorsport  on vahvistanut olevansa mukana rallicrossin MM-karkeloissa ensi kaudella, kun sarjan pääluokassa ajetaan täysin sähköisillä RX1e-autoilla.

Norjalainen Andreas Bakkerud ajoi päättyneellä EM-kaudella mestariksi ESmotorsportin Skoda Fabialla. Myös tiimin latvialaiskuski Janis Baumanis ylsi osakilpailuvoittoon ajamalla ykköseksi kotikisassaan Riiassa.

Bakkerud ei saanut väsättyä itselleen ohjelmaan MM-sarjassa tällä kaudella, mutta siirto EM-sarjan puolelle osoittautui menestykseksi. ESmotorsport ei ole vielä vahvistanut ensi vuoden kuskejaan, mutta oletettavasti norjalaiskuskilla on hyvät mahdollisuudet jatkaa tiimissä.

– Olemme todella iloisia, että voimme vahvistaa ESmotorsportin osallistumisen MM-sarjaan kaudella 2022. Vielä pari vuotta sitten ei voinut kuvitella, että kehitymme tällä tavalla rallicrossissa, mutta tässä sitä ollaan. On mahtavaa olla mukana lajin isossa muutoksessa, tiimimanageri Robertas Maneikis toteaa.

– Tuloksemme EM-sarjassa toivat meille uutta paloa, että pystymme ensi kaudella taistelemaan lajin taitavimpia ja kokeneimpia kuskeja vastaan. Ernestas (tallin perustaja Staponkus) on hyvin iloinen päätöksestä, että MM-sarjasta tulee sähköinen ensi vuonna. Leuat tulevat putoamaan ihmisillä, kun he näkevät uudet autot radalla.

ESmotorsport on kolmas talli, joka on vahvistanut olevansa mukana rallicrossin MM-sarjassa kaudella 2022. Aiemmin osallistumisensa ovat julkistaneet Kristoffersson Motorsport (KMS) sekä Muennich Motorsport.

MM-sarjan promoottorin mukaan yhteensä 14 RX1e-pakettia on varattu ensi kaudeksi itävaltalaiselta Kreisel Electriciltä. Uusissa autoissa on 500 kilowatin kone, joka tuottaa muhkeat 680 hevosvoimaa ja vääntöä löytyy 880 newtonmetriä.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallicrossin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389857″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat