Rallicrossin EM-sarja jatkuu Belgiassa – Kalliokoski tavoittelee palkintosijaa

Jere Kalliokoski. Kuva:: G-FORS/McKlein.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin Euro RX-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Circuit Jules Tachenyn radalla Belgian Mettetissä. G-Fors RX teamiin tälle kaudelle sopimuksen tehnyt AL-Härmää edustava Jere Kalliokoski tuskaili Barcelonan avausosakilpailussa lähtöjen kanssa.

Täksi kaudeksi valmistunut SuperCar-luokan Renault Clio R.S. ei suostunut tekemään Kalliokosken kanssa yhteistyötä.

– Oli pikkaasen hermot kiriällä, kun lähäröissä stumppas, Kalliokoski tokaisi kilpailun jälkeen.

– Outo juttu, koska kertaakaan tätä ei tapahtunut kun ajettiin harjoituksia kauden alla. Keräsin moottorista vetoja kytkintä vasten, kaikki tuntui normaalilta ja kun piti lähteä niin muut menivät, mä ja auto ihmeteltiin hetki. Viimeisessä alkuerässä koitin seisottaa enemmän kytkintä vasten, se toimi paremmin mutta kytkin suli, eli ei onnistunut sekään erä, Kalliokoski jatkoi.

Barcelonan jälkeen autoa käytiin läpi ja Kalliokoski lensi Ranskaan testeihin, joiden pääpaino oli starteissa.

– Demonstroitiin aitoa lähtötilannetta, otin alkuun kymmenkunta starttia. Loppua kohden ne paranivat koko ajan, ja sain hyvän luoton tekemiseeni. Auton vauhtihan on jo todettu hyväksi, Barcelonan aikoja kun katseltiin, niin vaikka lähdöt menivät plörinäksi, ajaminen sujui.

Tavoitteena Belgiassa on ajaa kolmen joukkoon.

– Keväällä olin Mettetin radalla testaamassa, joten se on aika tuttu paikka. Meterorologit ovat arponeet sataako vai onko kuivaa, se vähän mietityttää, sillä sateella se rata on aika mutainen ja liukas, silloin voi sattua mitä vain. Pysyisi nyt vain keli kuivana, tulisi meidän auton potentiaalikin paremmin esiin. Hyvillä mielin pystyy lähtemään Belgiaan tavoittelemaan palkintokorokepaikkaa, Kalliokoski päättää.

Kilpailu Belgiassa alkaa perjantaina harjoituksilla, lauantaina ajetaan kaksi alkuerää, sunnuntaille on säästetty kaksi alkuerää, semifinaalit ja finaali.

Lue myös nämä

  • Uusimmat