Rallicross-komeetta Juha Rytkönen tähdittää Revontulirallia Hankasalmella – ”Ei siellä ainakaan terveisiä ajella”

Juha Rytkönen
Juha Rytkönen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjassa viime elokuussa sensaatiomaisesti Kouvolan osakilpailussa debytoinut Juha Rytkönen palaa rallipikataipaleille Hankasalmella 20. helmikuuta ajettavassa Revontulirallissa. 

Rytkönen osallistuu kilpailuun Toyota Corolal GT:llä. Kartanlukijan penkille Rytkösen viereen istahtaa Joni Karhu. Viimeksi Rytkönen on ajanut rallia vuonna 2017, jolloin tuloksena oli silloisen F-rallisarjan mestaruus Opel Astran ratissa.

– Hyvillä mielin lähden kisaan. Auto tuli hommattua, että pääsee vähän pitämään hauskaa ja saa ajatuksia rallicross-tohinasta muualle. Tavoitteena on vain pitää hauskaa, Rytkönen sanoo Rallit.fille.

– Tietenkin kun kilpaa lähtee ajamaan, niin tietäähän tuon, mitä siinä tulee tapahtumaan. Ei siellä ainakaan ihan terveisiä ajella. Upeat pätkät ovat luvassa, joten varmasti on hienoa ajella. Siellä on esimerkiksi viimeisenä Myhinpäätä 30 kilometriä, joten varmasti hiki irtoaa.

Rallicrossin MM-sarjan viime kauden tulokaskuskiksi valittu Rytkönen ei osaa sanoa, saako rallikilpailut vielä jatkoa, mutta ei myöskään tyrmää satunnaisia kilpailuja ”vanhan lajinsa” puolella.

– En osaa sanoa vielä, että tuleeko kisoja enemmän. Rallicrossin puolella se fokus kuitenkin on. Toki jos jotain hyviä kisoja tulee ja ne omaan kalenteriin natsaavat, niin miksipä ei. Saa siinä aina ajotuntumaa pidettyä yllä, kun kilpaa ajaa millä tahansa vehkeellä.

Suonenjokinen debytoi rallicrossin MM-sarjassa Kouvolassa sijoittumalla toiseksi lauantain kilpailussa. Myös sunnuntaina Rytkönen oli kiinni finaalipaikassa, mutta kabinettipeli tiputti miehen ulos loppukilpailusta. Rytkönen siirtyi rallicrossiin vuonna 2018. Menestys oli heti huimaa, kun SM-debytantti otti kultaa autokrossiluokassa. Heti seuraavalla kaudella Rytkönen voitti Supercarien SM-kultaa.

Rytkösen piti ajaa syksyllä 2020 muitakin rallicrossin MM-sarjan osakilpailuja Ferratum Teamin Ford Fiesta Supercarilla, mutta homma vesittyi koronapandemian peruttua kisat. Barcelonan MM-rallicross jäi puolestaan väliin, kun Fiesta Supercaria ei ehditty saada kuntoon edellisen Latvian kilpailun jäljiltä. Kaudeksi 2021 Rytkönen pyrkii Rallit.fin tietojen mukaan rakentamaan ainakin osittaisen MM-ohjelman.

Revontuliralli kuuluu legendaariseen F Cupiin, joka käynnistyi Ilomantsi-rallilla tammikuun lopussa. Viime vuoden mestari Joonas Lindroos oli nuottiluokassa Ilomantsissa ylivoimainen. Yleisessä luokassa ykkönen oli Juha Högström.

Yhteensä Revontuliralliin ilmoittautui määräaikaan mennessä muhkeat 182 kilpailijaparia.  Hankasalmen Urheiluautoilijoiden järjestämässä kilpailussa kaasutellaan viisi pätkää ja noin 80 EK-kilometriä täysin uudistetulla reitillä.

Katso alta, miten toimittaja sai kyydit täysin sähköisen rallicross-tykin kyydissä Rytköseltä. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,354741″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat