Rallia johtavalta Ott Tänakilta erikoinen kommentti: ”On vaikeaa olla tyytyväinen”

Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan Ott Tänakin vauhti oli kohdallaan Chilen MM-rallin ensimmäisellä lenkillä.

Tänak johtaa historian ensimmäistä Chilen MM-rallia 6,1 sekunnin erolla Citroenin Sebastien Ogieriin kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen. MM-sarjaa johtava Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville on aivan Ogierin kannassa.

Vaikka Tänak pitää kärkipaikkaa hallussaan, virolainen ei iloinnut tilanteesta päivähuollossa.

– On vaikeaa olla tyytyväinen. Tähän saakka on mennyt hyvin ja yleensä ottaen kaikki näyttää hyvältä, mutta tämä on todella vaikea ralli, Tänak totesi.

Tänak oli silmin nähden pettynyt varsinkin ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen, jolla hän jäi kolme sekuntia tallikavereistaan Jari-Matti Latvalasta ja Kris Meekestä.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin perjantaiaamun tapahtumista! Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

– Auton balanssi ei ollut lähellekään siellä, missä odotin sen olevan. Lisäksi sammutin harmillisesti moottorin. Pätkän jälkeen siirtymällä onnistuin tekemään aika paljon muutoksia, ja alustan balanssi muuttui huomattavasti paremmaksi. Vielä on tehtävää, jotta saan täyden luoton autoon.

Tänak kertoi, että hänellä on paljon tekemistä myös nuottiensa kanssa. Virolainen aloitti nuottien korjaamisen jo aamupäivän viimeisen erikoiskokeen jälkeen matkalla huoltoon: kartanlukija Martin Järveoja hyppäsi kuskin paikalle, ja Tänak katsoi nuotitusvideoita ja teki merkintöjä nuottivihkoon.

Chilen MM-rallissa ajetaan perjantaina vielä kolme erikoiskoetta. Rallit.fi seuraa tiiviisti kilpailun tapahtumia.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja