Quantcast

Rajua tekstiä Esapekka Lapin tallikaverista: ”Yritti tuhota minut alusta alkaen”

Hyundain WRC-tallissa tänä vuonna ajanut Oliver Solberg on avannut sanaisen arkkunsa.
Thierry Neuville ja Oliver Solberg
Thierry Neuville ja Oliver Solberg. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg, 21, ajoi päättyneellä kaudella kahdeksan MM-rallia Hyundain kolmannella Rally1-autolla. Syksyllä Hyundai ilmoitti, ettei se tarvitse nuoren rallitoivon palveluksia enää kaudella 2023, vaan se luottaa kokeneempaan miehistöön.

Solberg yllättyi siitä, kuinka kovaa peliä tehdastiimin sisällä pelattiin. Solbergille jäi erityisen huono maku yhdestä tallikaveristaan, belgialaisesta Thierry Neuvillesta.

– Tämä vuosi oli raaka. Yksi tallin kuljettajista oli maailmanmestari (Ott Tänak) ja hän on huipputyyppi. Toinen tyyppi (Neuville) oli ollut tallissa kymmenen vuotta (vuodesta 2014, toim. huom.) ja hän oli ”päätyyppi”. Hän yritti tuhota minut alusta alkaen, Solberg sanoi suoraan yhteistyökumppaninsa Monster Energyn podcastissa.

Tänak lähti Hyundailta kauden 2022 jälkeen ja ensi vuonna virolainen kilpailee M-Sport Fordin ykköskuljettajana rallin MM-sarjassa. Esapekka Lappi lunasti puolestaan Tänakin jättämän paikan ja kilpailee jatkossa Neuvillen tallikaverina.

Lue myös: Ott Tänak esitti kovia syytöksiä tallikaveristaan – nyt Esapekka Lappi saa saman kuskin rinnalleen: ”Pitää antaa mahdollisuus ensin”

Belgialaistähti Neuville on ollut mukana Hyundai Motorsportin WRC-tallissa alusta pitäen ja hänen paikkansa tiimissä on tietyllä tapaa sementoitu.

– En tiennyt aiemmin tällaisesta politikoinnista, enkä odottanut sellaista. Olin vain todella innoissani päästessäni ajamaan tehdastiimin kuljettajana MM-sarjassa, mutta kun menin sinne, se oli PAM! Ja suoraan alas, Solberg kuvaili.

– Opin vuodessa enemmän kuin aiempien 20 vuoden aikana elämässäni.

Solberg hakee ensi vuonna vauhtia rallin MM-sarjan WRC2-luokasta, jossa hän kilpailee Toksport-tallin Skoda Fabialla. Hän saa tallikavereikseen Sami Pajarin ja Emil Lindholmin, joka voitti WRC2-mestaruuden tänä vuonna.

Solberg on mukana kauden avauskilpailussa Monte Carlossa tammikuussa, mutta hän aloittaa WRC2-pisteiden keräämisen vasta helmikuussa ajettavassa Ruotsin MM-rallissa.

Katso alta, kuinka Esapekka Lappi testasi Hyundain Rally1-autoa Keski-Suomessa joulukuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat