R-Rallicupin talvikausi paketoitiin legendaarisissa Ruuhimäen hyppyreissä – tapahtumia riitti jälleen rutkasti!

R-RalliCup -sarjan kolmas osakilpailu ajettiin Suomen MM-rallin Powerstagen ympäristössä Lievestuoreella viikonloppuna.
Matti Friman
Matti Friman lennätti Ladaansa komeasti Ruuhimäessä. Kuva: Jani Kekoni
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kuusi osakilpailua käsittävän R-RalliCupin kolmas talvikauden kisa oli monelle kuskille ainakin pienoinen unelmien täyttymys, kun kilpureita päästiin kyydittämään läpi legendaarisen Ruuhimäen erikoiskokeen ja sen kuuluisan hyppysuoran.

Myös kilpailukeskus ja huoltoparkki sijaitsi Lievestuoreella Ruuhimäen pätkän välittömässä läheisyydessä. Lievestuoreen, Juankosken ja Keuruun osakilpailujen jälkeen R-Rallicupin johdossa ajavat tasapistein joutsalainen Joonas Tonteri, mänttäläinen Ville Pulkkinen sekä saarijärveläinen Eemeli Pohjonen. Koko kolmikko on napannut kaikissa kauden kolmessa kisassa luokkavoiton.

Kuudesta osakilpailusta viisi lasketaan mukaan lopullisiin pisteisiin, joten myös muilla kuskeilla on vielä mahdollisuudet nousta mestariksi. R-RalliCup jää viime viikonlopun kisan jälkeen neljän kuukauden mittaiselle ”rospuuttotauolle”. Kauden kolme viimeistä kisaa ajetaan heinä-syyskuun aikana. Sarjan pistetilanne löytyy tästä linkistä.

Sarjan promoottori Marko Riihimäki oli äärimmäisen tyytyväinen hyvin sujuneeseen talvikauteen.

– Ensiksi täytyy kiittää kaikkia 140 sarjaamme ilmoittautunutta kilpailijaa. Odotimme saavamme mukaan 80 kilpailijaa, mutta kun määrä melkein tuplaantui. niin sen myötä meillä on ollut erittäin hieno talvikausi, koska jokaisessa luokassa on päästy ajamaan kunnolla kilpaa, Riihimäki hehkuttaa tiedotteessa.

– Iso kiitos myös kilpailujen järjestäjille. On hienoa saada kehittää suomalaista ralliautoilua huipputyyppien kanssa. Talvikausi on tarjonnut meille mahtavia hetkiä rakastamme urheilumuodon kanssa. Monipuoliset tiet ja ilmojen herran tarjoamat todella talviset olosuhteet ovat olleet kirsikka kakussa. Lisäksi kun sarjasääntöjen mukaan viisi kuudesta osakilpailusta lasketaan mukaan lopullisiin sarjapisteisiin, niin yksi epäonnistuminen ei vielä merkitse yhtään mitään.

Katso alapuolelta pari katsojien koostamaa hienoa Youtube-videota R.T.P. -rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat