Quantcast

”Puuppolan pojat” voittivat kaiken mahdollisen Chilessä – kolme luokkavoittoa

Mäkinen Katsuta
Tommi Mäkinen ja Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan MM-rallitallin toimipiste sijaitsee edelleen Keski-Suomen Puuppolassa, vaikka osa toiminnoista onkin siirretty Viron puolelle. Puuppolan ralliosaaminen oli rautaista viime viikonlopun Chilen osakilpailussa.

Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing nappasi Ott Tänakin johdolla yleiskilpailun voiton. Virolainen juhli myös kisan päättäneen Power Stagen ykköstilaa. Puuppolasta niin ikään lähtöisin oleva Kalle Rovanperä puolestaan oli R5-kuskeista nopein kuitaten WRC2 Pro -luokan ykköspisteet.

Lisäksi Tommi Mäkinen Racingin kehitysohjelmaan kuuluva japanilaiskuski Takamoto Katsuta oli paras WRC2-luokassa. Melkoinen jättipotti siis ”Puuppolan pojille.”

https://twitter.com/TakamotoKatsuta/status/1127651719771566082

– Olen todella onnellinen voitostani. Ralli oli hyvin vaikea. Jokaisella päivällä oli omanlaisensa luonne ja olosuhteet olivat haastavat. Hävisimme aikaa perjantaina väärän rengasvalinnan takia, mutta lauantaina löysin ajofiilistä ja se päivä sujui paremmin. Meillä oli aika puhdas ajo. Löysin myös monta parannettavaa asiaa ajamisestani, joten sekin on positiivista, Katsuta kommentoi.

– Se oli hyvä ajo Takamotolta. Hän sai tärkeää kokemusta ja suoriutui vaikeista pätkistä hyvin. Hän ei tehnyt yhtään virhettä. Takamoto saa varmasti voitosta itseluottamusta tuleviin kisoihin, Tommi Mäkinen puolestaan sanoo.

Katso alta WRC2- ja WRC2 Pro -luokkien kohokohdat Chilen MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,262711″ ap mute]

 

Katsuta ajaa seuraavan kerran Riihimäen SM-rallissa reilun viikon kuluttua.

Lue myös nämä

  • Uusimmat