Puolustava Suomen mestari debytoi rallin EM-sarjassa – ”Sijoituksesta en ota paineita”

Teemu Asunmaa kilpailee tulevana viikonloppuna Viron EM-rallissa.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kolmipäiväinen kilpailu on Skoda Motorsport Suomea edustavan Asunmaan debyytti rallin EM-sarjassa. Kovatasoinen lähtöluettelo ei vaikuta hallitsevan Suomen mestarin valmistautumiseen, vaan tavoitteena on ajaa itselle hyvätasoinen kilpailu.

– EM-sarjassa on kova taso, siitä ei pääse mihinkään. Sarjassa kilpailevilla on myös enemmän kokemusta sarjan formaatista ja kilpailuista, mutta samalla viivalla kuitenkin loppupeleissä ollaan, Asunmaa kertoo.

– Henkilökohtaisena tavoitteena on ajaa itselle hyvä kilpailu mahdollisimman vähillä virheillä. Sijoituksesta en ota paineita, mutta toki tavoitteiden pitää aina olla korkealla, kun lähdetään kisaamaan.

Vaikka Asunmaalla on paljon kokemusta Baltian rallipoluista, on Viron EM-ralli alavutelaisen uran toinen kilpailu etelänaapurissa. Skoda-kuljettaja painottaakin nuotituksen tärkeyttä liki 190-kilometrisessä kilpailussa.

– Viron tiestö on lähellä Suomen teitä. Tien pinta on vähän erilainen ja urat tulevat olemaan syvempiä toisella ajokerralla. Tiet Otepään alueella ovat kuitenkin sen verran kovapohjaisia, että erot kotimaan teihin ovat pieniä. Nuotitus on täällä todella isossa roolissa teiden ollessa vieraita itselle, Asunmaa kuvailee

Tulevan viikonlopun kilpailu on viimeinen isompi kilpailu ennen kauden päätapahtumaa, Suomen MM-rallia.

– Viron ralli osuu meille sopivaan väliin, Pohjanmaan SM-kisan ja Suomen rallin puolivälin paikkeille. Ja pitäähän EM-sarjakin jossain vaiheessa kokea, Asunmaa naureskelee.

Viron EM-ralli ajetaan Otepään alueella perjantaista sunnuntaihin. Kilpailu sisältää 14 erikoiskoetta ja 188 erikoiskoekilometriä. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat