Puolan ralli takaisin MM-sarjaan? – ”Otamme mielellään heidät takaisin”

Puolan MM-ralli ajettiin viimeksi kaudella 2017. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Suurta suosiota sekä yleisön että kilpailijoiden parissa nauttinut Puolan MM-ralli ajettiin viimeksi kaudella 2017. Sen päätteeksi ralli kuitenkin otettiin pois MM-kalenterista katsojien holtittoman käytöksen takia. 

WRC-promoottori Oliver Ciesla vihjaa saksalaisen Rallye-Magazin -lehden sivuilla, että kisa kiinnostaa MM-sarjan järjestäjiä edelleen. Itä-Eurooppa on iso markkina-alue sekä autovalmistajille että rallin MM-sarjalle, mutta Puolan kisan putoamisen myötä alueella ei osakilpailua ajettu tänä vuonna eikä myöskään viime kaudella.

– Me muistamme yhä ne ongelmat ja fanien käytöksen. Toisaalta siellä on kuitenkin hyvä kisaorganisaatio. Otamme mielellään heidät takaisin mukaan kandidaatiksi MM-sarjaan, Ciesla toteaa.

– Puola on valtavan suuri markkina rallille ja siellä on iso määrä faneja sekä paljon median kiinnostusta. Jos on mahdollista tuoda Puola takaisin MM-sarjaan, niin me tutkimme sen mahdollisuuden mielellään, Ciesla jatkaa.

Puolan suurin kilpakumppani lienee Kroatia, joka hamuaa niin ikään omaa MM-rallia. Toisaalta WRC-autojen on povattu jatkossa kurvailevan Toyotan kotimaassa Japanissa sekä Afrikassa legendaarisen Safari-rallin merkeissä.

 

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö