Quantcast

Puolalaiskuski jälleen mukana rallin MM-sarjassa – hakee etulyöntiasemaa heti avauskisaan

Puolalainen Kajetan Kajetanowicz kisaa jälleen kaudella 2022 rallin MM-sarjassa.
Kajetan Kajetanowicz
Kajetan Kajetanowicz. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kajetanowicz ajoi viime vuonna uransa parhaan kauden MM-sarjassa sijoituttuaan WRC3-luokassa hopealle. Mestaruus ratkesi vasta kauden päätösrallissa Monzassa Yohan Rosselin eduksi, kun ranskalainen kukisti Kajetanowiczin reilulla kolmella sekunnilla.

Puolalaiskonkari lähtee uuteen kauteen kovin tavoittein. 43-vuotias Skoda-kuljettaja janoaa WRC2-luokassa mestaruutta. Vastaansa mies saa muun muassa Andreas Mikkelsenin ja Teemu Sunisen.

Kajetanowicz ajaa MM-sarjassa täyden seitsemän rallin kauden WRC2-luokassa tutulla Skoda Fabia Rally2 evolla. Kartanlukijana toimii viime kausien tavoin Maciej Szczepaniak.

– Sitä tunnetta ei voi kuvailla, kun kisataan aivan äärirajoilla ja juuri sitä minä rakastan. Olen todella iloinen, että mahtavat tukijani jatkoivat kanssani myös tänä vuonna, Kajetanowicz sanoo kotisivuillaan.

– Luvassa on varmasti urani haastavin kausi, mutta olen aina unelmoinut, että saan kisata tehdaskuskeja vastaan. Meidän kautemme alkaa Kroatian asvaltilta, jonka jälkeen on luvassa soraralleja. Olen erittäin motivoitunut ja valmis taistelemaan, kolminkertainen rallin Euroopan mestari jatkaa.  

Kajetanowicz saa pienen etulyöntiaseman Kroatian ralliin, sillä mies on mukana Kroatiassa ensi viikonloppuna ajettavassa Quattro River -rallissa. Muita MM-sarjasta tuttuja nimiä ei erinomaisessa testirallissa nähdä. Luvassa on yhteensä seitsemän erikoiskoetta ja noin 90 EK-kilometriä.

Viime kaudella Kajetanowicz nappasi WRC3-luokassa seitsemässä rallissa kuusi podium-sijoitusta. Voitot napsahtivat tilille Kroatiasta, Portugalista ja Kreikasta.

Katso alapuolelta WRC3-luokan ratkaisuhetket Monzan MM-rallista viime vuodelta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393463″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat