Printsportin rallipomo Räikkönen haluaa palata tiimimestariksi – jakaa kehuja Emil Lindholmille

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja jatkuu kesätauon jälkeen kauden kuudennella osakilpailulla Laitilassa lauantaina. Kauden viimeistä edelliseen kilpailuun lähdetään tiimimestaruustaistelun osalta mielenkiintoisista asetelmista.

Tiimien mestaruuspisteissä ykkösenä on lievestuorelainen, Eero Räikkösen johtama Printsport Racing, joka on viimeksi voittanut mestaruuden vuonna 2012.

Printsport Racingilla on SM-sarjassa kaksi eri rallitiimiä. Printsportin ykköstiimi on taulukon keulilla 29 pisteen erolla GGTurbo Ford Junior Rally Teamiin. Printsportin kakkostiimi on pisteissä neljäntenä.

Ykköstiimissä on kuluneella kaudella nähty kovia kuljettajia, sillä pisteitä ovat keränneet niin vuoden 2017 Flying Finn Future Star -voittaja Emil Lindholm kuin moninkertaiset Suomen mestarit Joonas Lindroos ja Juha Salo.

”Emil on kehittynyt hyvin”

Printsport sai uuden Volkswagen Polo GTI R5 -auton käyttöönsä ensimmäisten joukossa. Emil Lindholm on saavuttanut autolla kaksi SM-sarjan osakilpailuvoittoa.

– Kausi on mennyt meillä suhteellisen hyvin. Edellisestä kisasta ei pisteitä paljoa herunut Joonaksen kaadettua ja Emilin kärsittyä murheista. Uusi Volkswagen Polo GTI R5, jolla Emil on ajanut, on todella nopea auto, joskin haasteitakin on riittänyt. Auton kanssa on tehty todella paljon töitä tämän kauden aikana, Printsportin pomo Eero Räikkönen kertoo.

Lindholm ja Lindroos ajavat Laitilassa pisteitä Printsportin ykköstiimille. Lindholmin vauhti keräsi Suomen MM-rallissa vastoinkäymisistä huolimatta laajasti huomiota. Lindholm pystyi vauhdillisesti haastamaan ja myös paikoin olemaan nopeampi Volkswagenillaan kuin Skodan tehdaskuljettaja Kalle Rovanperä.

– Emil on kehittynyt hyvin, eikä virheitä juuri ole tullut. Näkisin, että Emilin taidot ovat vielä paremmat kuin tulokset antavat tällä hetkellä ymmärtää. Neste Ralliin hänellä oli jo testeissä nähtävissä hyvä itseluottamus ja luottavainen olo. Rovanperä oli kuitenkin selkeästi kisan tähti, eikä hänen tarvinnut puristaa viimeistään, joten ihan täyttä mittaria hänestä ei saanut, Räikkönen analysoi.

Edellinen mestaruus WRC-tähti Lapin kanssa

Printsport Racing on kerran aiemmin pystynyt mestaruuteen. Vuonna 2012 Esapekka Lappi voitti tiimin autolla jokaisen SM-osakilpailun. Nykyään Lappi kilpailee Citroenin WRC-tiimin tehdaskuljettajana rallin MM-sarjassa.

Mestaruuskaudella tiimin toisena kuljettajana toimi suomalaisen ralliautoilun ikoni Juha Salo.

– Se kausi oli kyllä todella hyvä. Mukavaa, että Juha on kerännyt meille taas tällä kaudella pisteitä. Olemme tässä samalla huolehtineet hänen autonsa iskunvaimentimista ja muista säädöistä, Räikkönen kertoo.

Eero Räikkönen pitää SM-sarjaa todella kovatasoisena.

– Tällä kaudella SM-sarjassa on paljon tasaveroista huippukalustoa, jos vertaa seitsemän vuoden takaiseen. Silloinkin meillä oli huippukuljettaja ja -kalusto, mutta nyt kilpailu on tasaisempaa ja kovempaa. Myös vauhdit ovat kasvaneet. Viimeisistä kisoista on vielä tällä kaudella paljon pisteitä tarjolla, joten meidän täytyy onnistua voittaaksemme.

Tiimimestaruuspisteet 5/7 osakilpailun jälkeen:
1. Printsport I          180
2. GGTurbo Ford Junior Rally Team 151
3. TGS Worldwide II        129
4. Printsport II         121
5. TGS Worldwide         102
6. DYNAMO             73
7. Ketomaa Racing         40

Lue myös nämä