Quantcast

Portugalista kantautui mielenkiintoinen väite Hyundain WRC-kuskista

Irlantilaisen Craig Breenin huhutaan ajavan tällä kaudella Portugalin rallisarjassa.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime kaudella M-Sport Fordin WRC-tallissa ajanut Breen siirtyi täksi vuodeksi takaisin Hyundain rallitiimiin, jossa hän jakaa tehdastallin kolmatta autoa yhdessä espanjalaiskonkari Dani Sordon kanssa. Tiettävästi Sordolle on kaavailtu peräti kahdeksan osakilpailun ohjelmaa, joka taas tietäisi Breenille vain viittä MM-rallia kaudella 2023.

Portugalin Autosport-sivusto kertoo, että Breen olisi tulevalla sesongilla Portugalin rallisarjassa osa Hyundain Portugalin ykköstiimiä. Toisena kuskina toimisi isäntämaan Ricardo Teodósio. Alla kaksikolla on Hyundain i20 Rally2 -kilpuri.

Breen on mukana helmikuussa ajettavassa Ruotsin MM-rallissa, kun taas seuraava osakilpailu Meksikossa on Sordon heiniä, sillä espanjalainen on rajujen sorarallien erikoismies. Luultavasti Breenin ohjelmaan sisällytetään ainakin Viron ja Suomen nopeat sorakisat sekä todennäköisesti myös nopeaksi tiedetty Chilen ralli, joka palaa MM-kalenteriin syyskuussa.

Portugalin rallisarja starttaa Fafe-rallilla maaliskuun puolivälissä viikkoa ennen Meksikon MM-rallia. Fafe-ralli on myös EM-sarjan vuoden avauskisa. Portugalin rallisarjaan kuuluu yhteensä kahdeksan osakilpailua. Viimeinen kisa ajetaan lokakuun puolivälissä.

Myös toukokuussa ajettava Portugalin MM-ralli kuuluu maan omaan rallisarjaan. Breenin osalta ongelmaksi muodostuu täyden sarjan osalta Madeiran ralli elokuun alussa, sillä samaan aikaan kaasutellaan myös Suomen MM-ralli, joka taatusti kuuluu nopeissa kisoissa viihtyvän irlantilaisen ohjelmaan myös Hyundain Rally1-auton ratissa.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat