Pohjoismaiden oma rallisarja rakenteilla – Suomesta mukaan tulossa Pohjanmaa-ralli

Pohjanmaa-ralli
Pohjanmaa-ralli ajettiin tänä vuonna syyskuun lopussa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pohjoismaihin ollaan järjestämässä omaa European Rally Trophy -sarjaa ensi vuodelle. Suunnitelmissa on kolmen rallin minisarja, jossa ajetaan Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa. 

FIA ERT Scandinavia -sarjan on tarkoitus alkaa Etelä-Ruotsin rallilla toukokuussa, jonka jälkeen kesäkuun puolivälissä kaasutellaan perinteikäs Pohjanmaa-ralli Seinäjoen ympäristössä. Kolmas ja viimeinen kisa on alustavaan ohjelmaan merkitty elokuun lopulle Tanskaan.

FIA:n European Rally Trophy -konsepti esiteltiin ensi kerran jo vuonna 2014, mutta sen jälkeen formaattia on muutettu. Tarkoituksena on ajaa pienempiä alueellisia sarjoja, joiden parhaat sitten kohtaavat finaalikisassa aina kauden lopussa. Korona sotki European Rally Trophyn suunnitelmat pahan kerran tänä vuonna. Alueellisia sarjoja on aiempina vuosina ajettu muun muassa Baltiassa, Balkanilla ja Keski-Euroopassa.

– Idea on lähtenyt Ruotsin moottoriurheiluliiton aloitteesta, että saisimme oman sarjan osaksi European Rally Trophya. Ideana on, että vuonna 2022 ajaisimme sekä ERT:n että järjestäisimme oman Pohjoismaiden mestaruussarjan, tanskalainen rallikuljettaja  Johannes Fraas selittää eMotorsport.se-sivustolla. 

European Rally Trophy on luonnollisesti avoinna vain FIA:n luokittelemille autoille, mutta tulevaisuudessa Pohjoismaiden mestaruussarjassa osallistua voisi myös kansallisen luokituksen autoilla.

– FIA Trophy on avoin sarja, johon voi osallistua kuka tahansa kansallisuudesta riippumatta. Myös norjalaiset kuskit voisivat siis olla mukana, vaikka Norja ei ole halunnut omaa kisaansa mukaan. Myös mistä tahansa muualta voisi tulla mukaan sarjaan, Fraas summaa.

– Pohjoismaiden mestaruussarja olisi myös avoinna FIA:n luokittelemille autoille, mutta kansallisten autojen sarjassa voisi olla mukana vain kuskeja Pohjoismaista.

FIA European Rally Trophy Scandinavia 2021:

14.-15.5. South Swedish Rally, Rutosi
18.-19.6. Pohjanmaa Ralli, Suomi
27.-28.8. Sydhavsrally, Tanska

Lue myös nämä

  • Uusimmat