Pohjois-Irlanti haaveilee yhä MM-rallista – ”Me tutkimme vaihtoehtoja”

Kris Meeke tämän vuoden Walesin MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Pohjois-Irlanti haaveilee yhä rallin MM-sarjan osakilpailun järjestämisestä, vaikka Britannian kisa ajetaankin ensi vuonna totuttuun tapaan Walesissa.

Ison-Britannian moottoriliitto tiedotti tällä viikolla, että Wales isännöi MM-rallia jälleen ensi kaudella. Jo vuonna 2021 tilanne voi olla kuitenkin toinen.

– Ei se (MM-osakilpailun havittelu Pohjois-Irlantiin) ole ohi. Me tutkimme yhä vaihtoehtoja, jotta voisimme tuoda tapahtuman muualle Britanniaan. Oli se sitten Englanti, Skotlanti tai Pohjois-Irlanti, Britannian moottoriliiton puhemies sanoo Belfast Telegraph -lehden verkkosivuilla.

– On ihan mahdollista, että MM-ralli ajetaan tulevaisuudessa Pohjois-Irlannissa, mutta ensi kaudeksi olemme menossa takaisin Walesiin.

Pohjois-Irlannin turismiviranomaiset ja moottoriurheiluvaikuttajat keskustelivat Britannian moottoriliiton kanssa jo vuoden päivät, mutta sopimus jäi lopulta haaveeksi. Myös muut Britannian alueet ovat ilmaisseet halukkuutensa järjestää MM-ralli, joten tapahtumaa voidaan mahdollisesti kierrättää tulevaisuudessa.

Pohjois-Irlannissa ajettiin muutamia erikoiskokeita vuosina 2007 ja 2009, kun Irlannin MM-osakilpailu vieraili myös naapurimaassa.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan Kataloniassa. Katso alta video, mitä Katalonian MM-rallissa on luvassa.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö