Quantcast

Pitkän kilpailukiellon rallin MM-sarjassa saanut norjalaiskuski kertoi pannansa taustat – ”Toimin hyvässä uskossa”

Ole Christian Veiby
Ole Christian Veiby. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ole Christian Veiby tyrmistyi saatuaan loppukaudeksi kilpailukiellon rallin MM-sarjaan.

Portugalin MM-rallin tuomaristo ilmoitti Veibyn puolen vuoden pannasta viime sunnuntaina. Päätöksen mukaan Veiby ei ollut ilmoittanut olleensa ennen kilpailua kontaktissa positiivisen koronatestituloksen saaneen henkilön kanssa. Lisäksi Veiby oli ajanut positiivisen testituloksensa jälkeen autolla Portugalista Espanjaan, vaikka hänen olisi pitänyt jäädä karanteeniin Portugaliin.

Veiby kertoi tapauksensa taustat sosiaalisessa mediassa.

– Se oli iso järkytys, kun sain tuomariston päätöksen liittyen positiiviseen koronatestiini Portugalissa. Ymmärrän, että kyseessä on vakava tilanne, mutta toimin saamani informaation mukaan ja hyvässä uskossa, Veiby kirjoitti.

Veibyn mukaan hän sai kolme negatiivista testitulosta viiden päivän aikana ennen kuin hän antoi positiivisen testin. Hyundaita edustava Veiby joutui vetäytymään Portugalin rallista viime viikon torstaina ajetun testierikoiskokeen jälkeen.

Veiby oli käynyt aiemmin toukokuussa kilpailemassa Italiassa Targa Florio -rallissa, jossa hänen neuvonantajanaan toimi norjalaiskuskin maanmies Andreas Mikkelsen. MM-sarjasta tuttu Mikkelsen sai Sisilian-reissunsa jälkeen positiivisen koronatestituloksen, minkä vuoksi hän joutui jättämään Portugalin MM-rallin väliin.

– En ole missään vaiheessa salaillut sitä faktaa, että vietin Targa Florio -rallissa ja sen jälkeen aikaa henkilön kanssa, joka myöhemmin sai positiivisen testituloksen, Veiby kertoi.

Veiby sanoi vetäytyneensä hotellillaan eristykseen heti positiivisen testituloksen saatuaan.

– Saimme hotellille soiton järjestäjien koronatiimin edustajalta, joka kertoi meille, että voisimme suorittaa karanteenin loppuun kotonamme, jos ajamme sinne autollamme. Tämän vuoksi lähdin ajamaan yksin autolla perheemme asuntoon Espanjaan. Näin vältin kontaktit muihin ihmisiin, Veiby selvitti.

– Voin vain pyytää anteeksi tätä tilannetta ja olen erittäin pahoillani tiimin puolesta. Toivon vilpittömästi, etten ole altistanut muita virukselle.

Veibyn kartanlukijalle Jonas Anderssonille mätkäistiin kolmen kuukauden kilpailukielto MM-sarjaan. Anderssonin koronatestitulos ei ollut positiivinen, mutta hänenkin olisi pitänyt jäädä karanteeniin Portugaliin.

Katso alapuolelta kooste Portugalin MM-rallin parhaista paloista. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,374836″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat