Quantcast

Pitääkö olla huolissaan? Toyota-tähti törmäsi ongelmiin testissä

Elfyn Evans ei päässyt ajamaan Meksikon MM-ralliin valmistavaa testipäiväänsä ongelmitta.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota on testannut viime päivät kalustoaan Espanjassa seuraavaa osakilpailua varten. Sunnuntaina oli tallin walesilaiskuljettajan Elfyn Evansin vuoro hypätä Toyota GR Yaris Rally1 -auton ohjaamoon.

Testipätkältä tulleiden tietojen mukaan Evansin testipäivä keskeytyi moottoriin tulleen vian vuoksi.

Evans pääsi kuitenkin kerryttämään kilometrejä soraerikoiskokeella testipäivänsä aikana. Tämä oli tärkeää, sillä Toyotalla oli viime kaudella vaikeuksia Meksikon kaltaisissa hitaammissa sorakisoissa Kreikassa ja Sardiniassa.

Katso alta video Evansin testipäivästä:

Toyota ei saanut viime kaudella yhtäkään kuljettajaa palkintokorokkeelle Sardiniassa tai Kreikan Akropolis-rallissa. Meksikossa on niin ikään tarjolla teknisempi sorakisa, joka ajetaan paahtavassa helteessä. Oman haasteensa tuo se, että erikoiskokeet kulkevat vuoristossa ohuessa ilmanalassa.

Meksikon MM-osakilpailu järjestettiin edellisen kerran vuonna 2020, jolloin viimeinen kilpailupäivä jätettiin kokonaan ajamatta koronapandemian puhkeamisen vuoksi. Kilpailun voittajaksi kruunattiin tuolloin Toyota-kuljettaja Sebastien Ogier.

Ogier on voittanut kolme viimeisintä Meksikon MM-rallia 2018-20. Ranskalaistähti on mukana myös tämän vuoden Meksikon osakilpailussa Toyotan tehdastiimin kolmannella Rally1-autolla.

Meksikon MM-ralli ajetaan 16.-19. maaliskuuta Leonin kaupungin ympäristössä.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat