Quantcast

Pitääkö Kalle Rovanperän tallikaverin kopioida suomalaistähteä? – ”En ole varma, onko se oikea ratkaisu”

Toyotan WRC-tallin walesilaiskuski Elfyn Evans lähti isoin odotuksin kauteen 2022 rallin MM-sarjassa.
Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans
Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans kamppaili kahdella edellisellä kaudella MM-tittelistä tallikaveriaan Sebastien Ogieria vastaan. Varsinkin vuonna 2020 Evans oli lähellä mestaruutta, kun hän lähti pistejohtajana kauden päättäneeseen Monzan ralliin. Ogier kuitenkin kuittasi tittelin Evansin sorruttua ulosajoon.

Tänä vuonna pöydän piti olla katettu Evansille, kun Ogier päätti ajaa enää valikoituja MM-ralleja. Walesilainen nuori tallikaveri Kalle Rovanperä kuitenkin nousi kalifiksi kalifin paikalle dominoiden MM-sarjaa mielin määrin tänä vuonna.

Toyotan tekninen pomo Tom Fowler kokee, että Evansilla on ollut myös rutkasti huonoa tuuria tänä vuonna.

– Elfynin kausi on kiistatta ollut vaikea. Tuurikaan ei kyllä ole ollut hänen puolellaan. Hänen kannaltaan turhauttavinta on varmasti ollut, että Elfyn on ollut tosi nopea, Fowler sanoo Dirtfish-sivustolle.

Asiantuntijoiden mukaan Rovanperä on sopeutunut Evansia paremmin uuden sukupolven Rally1-hybridiautoihin. Evansin osalta on koettu, että walesilaisen pitäisi kenties rukata ajotyyliään, jotta hän pystyy taistelemaan ensi vuonna suomalaista komeettaa vastaan. Fowler on kuitenkin toista mieltä.

– En ole varma, onko se oikea ratkaisu. Minusta Elfynin ei tarvitse muuttaa ajotyyliään. Hän tarvitsee vain uuden kauden ja tuoreen startin. Sen jälkeen kaikki sujuu varmasti, Fowler summaa.

– Kun uusi kausi alkaa, ovat kaikki samalla viivalla. Silloin on helppo haudata vanhat jutut ja sanoa vain, että taas mennään, olen tehnyt tämän ennenkin.

Evans ei ole yltänyt tällä kaudella vielä yhteenkään osakilpailuvoittoon. Walesilaisella on vielä kaksi kisaa aikaa välttää nollavuosi voittojen osalta. Seuraava MM-ralli ajetaan ensi viikolla Kataloniassa. Kausi päättyy marraskuussa Japaniin.

Katso alapuolelta Uuden-Seelannin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat