Pietarinen voimaton Rovanperän vauhdissa – ”Kalle pääsi vähän karkuun”

Eerik Pietarinen. Kuva: Hannu Rainamo / Hannuphoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-rallin toinen kilpailupäivä toi juhlimisen aihetta TGS Worldwide -tiimille, kun Eerik Pietarinen päätti pitkän kilpailupäivän WRC2-luokan toisella sijalla. Kotikilpailujaan ajava Ville Pynnönen ajoi ehjän päivän, kun taas Kristian Kiviniemi kamppaili tekniikan kanssa koko iltapäivän.

24-vuotias Pietarinen onnistui välttämään virheet ja ajamaan ehjän kilpailupäivän. Luokkaa johtava Kalle Rovanperä paineli Keski-Suomen sorateillä lujaa karkuun, ja Pietarisen ero Rovanperään oli päivän päätteeksi 32 sekuntia.

– Ei ollut päivän aikana mitään erityisiä kommelluksia. Hyvä fiilis jäi päivästä, ja tänään saatiin muutamalla pätkällä ihan hyvä aikakin. Kalle (Rovanperä) pääsi vähän karkuun, puoli minuuttia tuli eroa. Huomenna ajetaan kovaa koko päivä ja katsotaan illalla mikä on tulos, lupaa Pietarinen.

Ensimmäistä MM-rallia kotimaisemissaan ajava 21-vuotias Ville Pynnönen meinasi vetää mutkat suoriksi Äänekosken erikoiskokeella, mutta muutoin päivä sujui ensikertalaiselta erinomaisesti. Mies oli päivän päätteeksi kokonaistuloksissa 23:s.

– Vedettiin yksi mutka erittäin rajusti leveäksi ja auto sammui, onneksi ei mitään isompaa tapahtunut. Semmoinen kymmenen sekuntia hävittiin siinä. Se oli oikeastaan ainoa virhe mikä tuli tehtyä tänään. Huomenna on luvassa erilaista tietä, paljon isompaa ja jouhevampaa, hyppyjä ja ylityksiä ja muuta sellaista, Pynnönen summaa.

Kristian Kiviniemi oli tänään kovan onnen mies, kun autoon tuli iltapäivän erikoiskokeella teknistä ongelmaa. Kiviniemi oli lopulta kärsineellä autollaan 27:s yhteistuloksissa.

– Aamu starttasi ihan hyvin, ensimmäinen pätkä meni hyvällä rytmillä. Sitten rytmi vähän sekoili aamupäivän muilla pätkillä. Iltapäivän toisella pätkällä meillä hävisi lähdössä kaikki turbon paineet eli auto ei mennyt mihinkään loppupäivänä, jäätiin minuuttitolkulla. Siitä on vähän mieli apeana, mutta yritetään huomista kohti saada latauduttua ja lähteä taas nollasta liikenteeseen, Kiviniemi pohtii.

Suomen MM-ralli jatkuu huomenna kahdeksalla erikoiskokeella, joista ensimmäiseen startataan klo 8.13.

Teksti: TGS Worldwide tiedotus

Lue myös nämä

  • Uusimmat