Quantcast

Pian 17 vuotta täyttävä rallicrossin suomalaislupaus kovin odotuksin uuteen kauteen – ”Tavoite on menestyä”

Sami-Matti Trogen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sami-Matti Trogen kilpailee alkavalla kaudella rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavassa RX2-luokassa. Lohjalainen lunasti SET Promotion -tiimin tallipaikan voittamalla viime kaudella RX Acacemy -sarjan.

Tulevana viikonloppuna alkava RX2-kausi on Trogenille toinen. Viime kaudelle otetut ensiaskeleet antoivat jo esimakua mahdollisuuksista. Trogen ajoi toiseksi Ranskassa ja taisteli palkintosijasta myös päätöskilpailussa Etelä-Afrikassa. RX2-luokassa ajetaan 310-hevosvoimaisilla nelivetoisilla Supercar Lite-autoilla.

Kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin, kun Trogen on kasvattanut kuntoa fysiikkavalmentaja Juha Koivuportaan kanssa, kilpaillut eSport kilpailuissa voitokkaasti ja ajanut RX2-luokan autollaan testiä niin Tahkolla, Saksassa kuin Ranskassakin

– Hiottiin laitteet kisakuntoon. Jonkin verran oli säätämistä, koska auto on vähän erilainen ajaa kuin edelliskauden peli. Saatiin säädöt hyvin kohdalleen ja kierrosajat olivat tasaisia, eli tosi hyvä fiilis jäi, Trogen kertoo.

Toukokuussa 17 vuotta täyttävällä Trogenilla on selkeä tavoite, ajaa voitosta jokaisessa kilpailussa.

– Tavoite on menestyä. Ajatuksena on, että vauhti olisi läpi kauden tasaista ja kärjen tuntumassa. Ja totta kai lähden ajamaan aina voitosta. Tehdään työtä sen eteen, että se olisi mahdollista jokaisessa kisassa ja sitä kautta saadaan kauden päätteeksi toivottu lopputulos, Trogen lataa.

Kausi alkaa Barcelonan osakilpailulla ja päättyy marraskuussa Etelä-Afrikkaan. Osakilpailut ovat kaksipäiväisiä. Lauantaina ajetaan kaksi alkuerää ja sunnuntaina kaksi. Viikonloppu huipentuu kahteen semifinaalilähtöön ja finaaliin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat