Peugeot vetäytyy MM-rallicrossista, Loeb jää ilman ohjelmaa – tuleeko mestari MM-ralleihin?

Sebastien Loeb. Kuva: @World / Red Bull Content Pool

Peugeot vetäytyy rallicrossin MM-sarjasta kuluvan kauden jälkeen. Ranskalaisvalmistaja tiedotti asiasta torstaina.

Autonvalmistaja ilmoitti samalla, että se keskittyy kehittämään sähköautoja, joita voitaisiin käyttää moottoriurheilussa kaudesta 2020 eteenpäin.

– Peugeot keskittää voimavaransa näiden uusien ajoneuvojen kehitykseen. Sen vuoksi se on päättänyt vetäytyä kauden 2018 lopussa rallicrossin MM-sarjasta, jonka kehitys kohti sähköistämistä on epävarmaa, tiedotteessa kerrottiin.

Peugeot on jo toinen autonvalmistaja, joka on jättämässä MM-rallicrossin. Audi ilmoitti vajaat kaksi kuukautta sitten, että se vetää pois tukensa Mattias Ekströmin EKS Audi Sport -tallilta. Audi keskittyy DTM- ja Formula E -sarjoihin.

Kolaus on kova rallicrossin MM-sarjalle, jossa Peugeot’n ja Audin lisäksi on vain yksi muu tehdastalli – Petter Solbergin tiimiä tukeva Volkswagen.

Peugeot’n vetäytyminen tarkoittaa sitä, että tallin ykköstähdellä Sebastien Loebillä ei ole ohjelmaa ensi vuodelle. Loeb on tähän saakka painottanut, että hän keskittyy täysillä rallicrossin MM-sarjaan. Rallin maailmanmestaruuden yhdeksän kertaa voittanut Loeb on ajanut tällä kaudella muutaman MM-rallin, mutta hän ei ole halunnut sitoutua sen enempää WRC-sarjaan.

Peugeot kuuluu samaan PSA-konserniin Citroenin kanssa, joka panostaa jälleen täysillä MM-ralliin. Talli on pestannut ensi vuoden kuljettajikseen Sebastien Ogierin ja Esapekka Lapin. Torstain uutisten jälkeen Loebiä on jo huhuissa tuotu takaisin rallin MM-sarjaan ja Citroenin kokoonpanoon.

– Mihin me menemme seuraavaksi – WRC:hen? Se nähdään seuraavien päivien ja viikkojen aikana, Loeb vihjaili Instagramissa.

https://www.instagram.com/p/BpE47_RBWHQ/?taken-by=loeb_seb_9

Loeb ajaa viikon kuluttua Citroen C3 WRC -autolla Katalonian MM-rallissa. Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar kertoi kaksi viikkoa sitten Rallit.fille, että talli aikoo käydä neuvotteluja Loebin kanssa ensi kaudesta. Loeb voisi ajaa esimerkiksi muutamia MM-osakilpailuja kaudella 2019.

– Hän voisi olla kirsikka kakkumme päällä, Budar painotti.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja