Petter Solbergin 17-vuotias poika huimassa liidossa – kaksi kisaa nelivetoautolla ja kaksi voittoa

Oliver Solberg
Aaron Johnston ja Oliver Solberg. Kuva: Oliver Solberg Media Office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin maailmanmestarin Petter Solbegin 17-vuotias poika Oliver Solberg vei nimiinsä Latvian rallisarjan toisen osakilpailun Rally Sarman lauantaina.

Nuorempi Solberg oli nopein myös tammikuussa, kun Latvian rallisarja käynnistyi Rally Aluksne -kisan merkeissä. Volkswagen Polo R5:lla ajava Solberg ja uusi kartanlukija Aaron Johnston veivät kisan nimiinsä muhkealla minuutin ja 24 sekunnin erolla ennen virolaista Ford-kuskia Georg Grossia.

Skodan venäläistähti Nikolai Grjazin johti kisaa vielä neljän erikoiskokeen jälkeen yli 4o sekunnin erolla ennen Solbergia, mutta ajautui ongelmiin viidennellä pätkällä. Lopulta Grjazin oli kolmas vajaat kaksi minuuttia kisan voittaneen norjalaisnuorukaisen perässä.

Voitto Koillis-Latviassa ajetussa Rally Sarmassa miellytti Solbergia kovasti.

– Oli mahtavaa voittaa jälleen. Tämä kisa oli kuitenkin vaikeampi kuin ensimmäinen. Aluksne-rallissa oli täysin talvikeli, mutta täällä oli vähemmän lunta ja sitä kautta soraa tuli tielle, Solberg kommentoi verkkosivuillaan.

– Rehellisesti sanottuna välillä oli aika hullua. Tiellä oli tosi isoja uria täynnä vettä, koska lumi oli sulanut. Me menimme välillä tosi pahasti vesiliirtossa. Kun on kaasu pohjassa, tunne ei ole silloin paras mahdollinen.

Solberg on nyt ajanut kaksi kisaa nelivetoautolla ja voittanut molemmat. Nuori norjalainen seuraa vahvasti urallaan vuotta vanhemman Kalle Rovanperän esimerkkiä.

– Toinen voitto oli fantasitinen tulos minulle ja Aaronille. Se on tärkeää myös mestaruustaistelun kannalta, mutta ennen kaikkea siksi, että me opimme koko ajan. Tämä oli vasta toinen kisani nelivetoisella ja voitin jälleen.

Rallin MM-sarjassa ajetaan seuraavaksi Ruotsin lumilla. Solberg ei voi kisaan osallistua nuoren ikänsä takia. Se on kova paikka norjalaiselle, sillä isäpappa Petter Solbergin rallipaja sijaitsee juuri Ruotsin rallin pääkallopaikalla Torsbyssä.

https://twitter.com/OliverSolberg01/status/1094237447372922880

 

 

 

 

Lue myös nämä