Quantcast

Petter Solberg myöntää epäröineensä, kun hänen pojalleen tarjottiin upeaa tilaisuutta Suomessa – ”Tuleeko tämä liian aikaisin?”

Petter Solberg
Petter Solberg. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg pääsee seuraamaan kolmen viikon kuluttua, kun hänen poikansa debytoi WRC-auton ratissa rallin MM-sarjassa.

Hyundai ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että 19-vuotias Oliver Solberg saa ensimmäisen näyttöpaikkansa Hyundai i20 WRC -autolla Rovaniemen MM-rallissa. Solberg siirtyi täksi vuodeksi Hyundain WRC2-talliin, mutta hän loikkaa isoimman luokan kilpuriin jo kauden toisessa rallissa.

Lue myös: Jari Huttusen unelma taas murskaksi? Oliver Solberg debytoi WRC-autolla Rovaniemen MM-rallissa

Petter-isä myöntää miettineensä useaan otteeseen, milloin hänen poikansa pääsee kisaamaan ”isojen poikien” kanssa.

– Tämä on todella iso juttu. Mutta tämä on sille hyvä aika, Petter Solberg kertoo DirtFish-sivustolla.

– Kun katsoo hänen tuloksiaan viime vuodelta ja aikojaan Hyundai i20 R5 -autolla etenkin Arctic Lapland -rallin toisena päivänä ja sen jälkeen Monte Carlon rallissa, oli selvää, että tämä askel i20 WRC -autoon oli tulossa.

Petter Solbergin mukaan debyytin odotettiin tapahtuvan vasta myöhemmin tänä vuonna. Sen vuoksi norjalaislegenda ja hänen vaimonsa Pernilla epäröivät aluksi poikansa uutta haastetta.

– Aluksi olimme erittäin ylpeitä vanhempina. Jos lapsesi pelaa jääkiekkoa tai jalkapalloa, tämä oli kuin lapsesi olisi valittu ensimmäistä kertaa isoon joukkueeseen. Mutta heti perään me molemmat mietimme, tuleeko tämä liian aikaisin.

– Tiedämme, että Oliver on valmis tähän hetkeen. Tiedämme, että hän osaa ajaa autoa. Jos olisitte nähneet hänen ajavan 600-hevosvoimaisella rallicrossautolla niinkin nuorena, tietäisitte sen, ettei hän pelkää voimaa ja että hän rakastaa vauhtia. Mutta onko tämä oikea aika?

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Jordi Rierola/Hyundai Motorsport GmbH

Petter ja Pernilla kertoivat huolenaiheensa Hyundain tallipäällikölle Andrea Adamolle palaverissa.

– Hän vastasi minulle: ”Kerrohan, Petter, mitä sanoit Malcolmille (M-Sportin pomo Wilson), kun hän pyysi sinua ajamaan Thomas Rådströmin Focuksella vuoden 1999 Safarissa? Sinä et sanonut hänelle, että tilaisuus tulee mielestäsi liian aikaisin. Sinä tartuit siihen”, Solberg muistelee Hyundai-pomon sanoja.

Oliver Solbergilla ei ole menestyspaineita Suomen MM-talvirallissa. Tarkoituksena on tutustua WRC-autoon ja nauttia ajamisesta Lapin lumilla.

– Se on hyvä asia, että pääsen ajamaan ensimmäisen kisani juuri Lapissa. Olosuhteet ovat lumiset ja jäiset sekä varmasti tasaiset. Se on hyvä tapa aloittaa uuden auton oppiminen. Pystyn ymmärtämään pitoa paremmin, kun olosuhteet eivät vaihtele niin paljon, Ruotsin lipun alla kilpaileva Oliver kertoi tiedotteessaan.

Rovaniemen MM-ralli järjestetään 26.-28. helmikuuta. Solberg ajaa kilpailuun valmistavan testin sunnuntaina Rovaniemen lähistöllä.

Katso alapuolelta rallin MM-sarjan kauden 2021 avauskisan Monte Carlon parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

Lue myös nämä