Petter Solberg kehui vuolaasti Kouvolan rallicross-tapahtumaa

Kouvolassa ajettiin myös RallyX Nordic -sarjan mestaruuspisteistä. Kuva: Toni Ollikainen/AKK

Viime viikonloppuna Kouvolan Tykkimäen moottoriradalla ajettu Rallycross Festival onnistui yli odotusten, kertoo AKK tiedotteessaan. Tapahtumassa vieraili yli 7 000 katsojaa.

Ensi kertaa samassa tapahtumassa kilpailtiin Suomen ja Pohjoismaiden RallyX Nordic -mestaruuspisteistä parhaimmillaan yli 30 Supercarin voimin. Paikalla oli myös rallin ja rallicrossin maailmanmestari Petter Solberg, joka kehui vuolaasti tapahtumaa. Solbergin poika Oliver ajoi toiseksi RallyX Nordicin Supercar-finaalissa.

– Oliverilla oli hieman moottoriongelmia, jotka veivät ihan parhaan terän ajosta, mutta lopulta ihan ok. Olihan tämä aivan huipputapahtuma. Hienosti järjestetty, paljon asiantuntevaa yleisöä ja itse lähdöt rallicrossia parhaimmillaan. Tiukkaa kisaamista ja tasaisia lähtöjä. Aivan mahtava tunnelma kuten Suomessa aina, lajin väriläiskänä tunnettu ja edelleen rallicrossia MM-tasolla ajava norjalainen summasi.

Petter ja Oliver Solberg
Petter ja Oliver Solberg. Kuva: Tomi Hänninen

RallyX Nordicissa eli käytännössä Pohjoismaisen mestaruussarjassa ajetaan Supercareilla ja pykälää kesymmillä Liteillä, joita ei Suomessa ole. Sarjat ja lähdöt saatiin hyvin mahdutettua viikonlopun ohjelmaan, ja suomalaisyleisö piti näkemästään – kuten myös sarjan kilpailunjohtaja Ian Davies.

– Tämä oli meille aivan unohtumaton ensivisiitti Kouvolaan. Rata täytti siihen asetutut odotukset ja näimme loistavaa kilvanajoa. Mahtava yleisömäärä sai nauttia hienosta rallicrossista, kehui Davies, joka alun ihmettelyn jälkeen vakuuttui suomalaisten taidosta järjestää ykkösluokan rallicross-tapahtuma.

Kilpailun järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, AKK Sports Oy:n Sami Heiskanen otti kiitokset tyytyväisenä vastaan.

– Hyvin tosiaan meni ja onnistuttiin vetämään tapahtuma suunnitellusti, vaikka joku epäilikin, että on liian iso työ yhdistää SM ja RallyX Nordic samaan tapahtumaan. Onko nyt ajettu paras formaatti vai pidetäänkö sarjat tapahtumassa erillään, sitä analysoidaan ja keskustellaan myös kuskien kanssa. Nyt ainakin näytettiin, että homma toimi.

– Tämä on huippupaikka järjestää kisoja ja oli hienoa kuulla kiitokset myös kuskeilta. Nyt alkoivat tosin jo varikon rajat tulla vastaan, kun tiimien porukkaa oli niin paljon ja isolla kalustolla.

AKK:n tavoitteena on luoda Suomeen huippuluokan kansainvälinen rallicross-tapahtuma, jotta suomalaiskuljettajat voivat vastaisuudessakin kokeilla vauhtiaan huippukuskeja vastaan. Kouvolassa ajettiin 2014 MM-osakilpailu, ja AKK:n mukaan suunnitelmat uudesta isosta Suomen kisasta saivat viime viikonlopun myötä hyvää vetoapua.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen