Petter Solberg janoaa yhä WRC-auton rattiin – ”Täytyy vähän jutella Tommin kanssa”

Petter Solberg
Petter Solbergia on veikkailtu Hyundain uudeksi tallipomoksi: Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuoden 2003 rallin maailmanmestari Petter Solberg haikailee yhä paluuta lajin pariin. Norjalainen kisasi WRC-autolla viimeksi vuonna 2012, mutta on sen jälkeen keskittynyt rallicrossiin. 

– Ehdottomasti olisin valmis ajamaan jälleen rallia. En tiedä, olisiko sitten kyseessä R5 vai WRC, Solberg sanoo Motorsport-Total.com-sivustolla.

Pelkästään leikkimään Solberg ei halua rallipikataipaleille lähteä, vaan haluaa ajaa kunnon kalustolla ja hyvällä valmistautumisella. Liekö uuden rallikipinän antoi rallilegenda Sebastien Loebin komea paluu kisoihin viime kuussa Meksikossa. Myös Loeb on Solbergin tavoin ajanut rallicrossin MM-sarjaa viime vuosina.

– Sen pitäisi olla hyvin suunniteltua, kuten Loebin paluu oli Meksikossa. Hän valmistautui intensiivisesti ja he tekivät uskomattoman hienoa työtä, Solberg toteaa.

 

 

– Paluukisa voisi olla Walesin ralli ehkäpä. Minulla on siihen kisaan läheinen suhde ja olen aina nauttinut rallista.

Mies puhuu totta. Solberg otti ensimmäisen MM-voittonsa juuri Walesissa 2002 ja vuotta myöhemmin hänet juhlittiin saman kisan maalissa maailmanmestariksi. Solberg voitti Walesin MM-rallin neljä kertaa putkeen vuosina 2002-2005.

Solberg ajaa ja toimii tallipomona Volkswagenin rallicross-tiimissä. VW tuo pian markkinoille R5-luokituksen Polo R5:n ja konsernilta löytyy myös Skoda Fabia R5. Norjalaista kuitenkin kiinnostaa enemmän WRC-tykki ja sen voisi tarjota esimerkiksi Toyotan suomalaispomo Tommi Mäkinen.

– Tottakai haluaisin ajaa WRC-autolla ja uskon, että selviäisin siitä hyvin. Ehkä minun pitää joku päivä vähän jutella Tommin kanssa. Ei kuitenkaan vielä tänä vuonna, sillä autoa pitää vielä kehittää, Solberg velmuilee.

Lue myös nämä

  • Uusimmat