Petter Solberg houkuttelee Subarua takaisin? – ”Seuraava tavoitteeni on voittaa rallin MM-sarjan mestaruus”

Petter Solberg
Petter Solberg. Kuva: Volkswagen Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg pysyttelee kiireisenä, vaikka aktiiviura päättyi viime vuoden jäähyväisturneeseen. 

Vuonna 2014 myös rallicrossin MM-tittelin napannut Solberg vaikuttaa nykyisin vahvasti poikansa Oliverin taustalla, joka ajoi ensimmäisen MM-rallinsa vuoden 2019 lokakuussa Walesissa. 18-vuotias Solbergin nuorempi painos dominoi viime vuonna myös Latvian rallisarjaa.

Petter Solberg kertoi Latvian moottoriurheiluliiton gaalassa lauantaina, että hän neuvottelee usean eri tiimin kanssa, jotta pääsisi pyörittämään rallitallia WRC-tasolla.

– En ajattele mitään asiaa kovin vakavasti nykyään. Ehkä lähden Historic-kisoihin, koska olen ostanut uuden Ford Escortin. Oli miten oli, niin jo monta kuukautta olen yrittänyt houkutella tehdastiimiä rallin MM-sarjaan. Teemme sen eteen kovasti töitä tällä hetkellä, joten katsotaan, miten meidän käy, Solberg sanoo latvialaiselle Go4Speed-sivustolle.

– Me puhumme monien eri autovalmistajien kanssa, mutta juuri nyt en voi sanoa enempää. Se ottaa aikaa, koska kyseessä on iso juttu, Solberg jatkaa.

Solberg on pyörittänyt ja pyörittää yhä edelleen omaa Petter Solberg World Rally -tiimiään, jonka väreissä mies ajoi monta vuotta rallicrossin MM-sarjassa Volkswagenilla. Saksalaisvalmistaja tuskin kuitenkaan suunnittelee paluuta rallin pariin vuoden 2016 vetäytymisen jälkeen. Samaa voidaan sanoa pikkuveli Skodasta. Sen sijaan Subarun paluusta ollaan huhuttu jo pitkään. Kyseisen merkin väreissä Solberg voitti ainoan rallimestaruutensa ja samoissa väreissä on nähty viime vuonna myös Oliver-poika Yhdysvaltojen rallisarjassa.

Lue lisää: Legendaarinen automerkki palaa rallin MM-sarjaan?

– En juuri enää matkustele, joten kokemukseni mukaan paras asia, mitä voin tehdä, on jatkaa siinä. missä olen hyvä. Jo vuodesta 2009 olen johtanut omaa talliani voittaen paljon kisoja ja mestaruuksia. Minulla on kaikki tarvittavat välineet, miehistö ja hyviä ihmisiä ympärilläni. Kaikki on siis mahdollista. Seuraava tavoitteeni on voittaa rallin MM-sarjan mestaruus, Solberg summaa.

Lue myös: Hurja huhu Japanista: Subaru palaamassa rallin MM-sarjaan?

Lue myös: Toyota-pomo toivoo vihollisiensa paluuta rallin MM-sarjaan – ”Me haluamme Subarun ja Mitsubishin takaisin”

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat