Quantcast

Petter ja Oliver Solberg näyttivät jälleen muille kaapin paikan

Rallikonkari Petter Solberg ja hänen poikansa Oliver Solberg pääsivät juhlimaan jo toisena perättäisenä vuotena voittoa Race of Champions -tapahtumassa.
Oliver ja Petter Solberg
Oliver ja Petter Solberg. Kuva: Jean-Francois Galeron/Race Of Champions
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perinteikäs ”Mestareiden kisa” käynnistyi lauantaina maiden välisellä kilpailulla. Norjan lipun alla kilpailleet Solbergit näyttivät jälleen kaapin paikan vastustajilleen ja korjasivat ykköstilan.

Race of Champions järjestetään viime vuoden tapaan jääradalla Ruotsin Piitimessä. Kisassa ajetaan kuljettaja kuljettajaa vastaan samaan aikaan ja samanlaisilla kilpureilla. Tämän vuoden kisassa on käytössä muun muassa sähköinen Cupra UrbanRebel -konseptiauto, rallicrossin MM-sarjasta tuttu sähkökilpuri Zeroid X1, SuperCar Lites -ajokki ja Nitro-sarjan sähköinen rallicross-auto FC1-X.

Solbergit kohtasivat finaalissa Team All Starsin, jonka muodostivat belgialainen rallitähti Thierry Neuville ja hallitseva Formula 2 -sarjan mestari Felipe Drugovich. Ensimmäisessä finaalistartissa Neuville otti niskalenkin Petter Solbergista, mutta sen jälkeen norjalaisjoukkue ei antanut Team All Starsille enää erävoittoja.

Ratkaisevassa startissa Oliver Solberg löi Neuvillen ja sinetöi isä-poika-joukkueelle voiton erävoitoin 3-1. Viime vuonna nuorempi Solberg ja Neuville ajoivat tiimikavereina Hyundain tehdastallissa.

– Nations Cupin voittamainen uudestaan on mahtavaa – etenkin kun voitin viimeisessä lähdössä Neuvillen. En ole lyönyt häntä kovinkaan usein, joten olen erittäin tyytyväinen, että onnistuin siinä nyt, Solberg sanaili.

Matkalla finaaliin Solbergit pudottivat jatkosta Ruotsin ja Ranskan kovat joukkueet. Ruotsin väreissä nähtiin rallicross-mestari Johan Kristoffersson ja moottoriurheilun moniottelija Mattias Ekström. Sebastien Loeb tähditti puolestaan Ranskan tiimiä.

Loeb saapui kilpailupaikalle helikopterilla juuri ennen kisan starttia.

– Loebilla ei ollut reilua mahdollisuutta myöhäisen saapumisensa vuoksi, mutta siitä huolimatta oli nautinnollista peitota hänet. Siitä fiilis parani koko ajan, Petter Solberg makusteli.

Neuvillen edustama Team All Stars nappasi finaalipaikan kaadettuaan Saksan joukkueen semifinaalivaiheessa.

– Voitin tänään useamman erän ja etenkin Sebastian Vettelin lyöminen oli jotain erityistä. Tämä meni minulta lähes täydellisesti, kunnes möhlin Oliveria vastaan aivan lopussa. En tietenkään pidä häviämisestä, mutta Oliver ajoi tänään todella hyvin, Neuville tunnusti.

Lue myös: Sebastian Vettel kertoi rehellisen mielipiteensä rallin MM-sarjasta

F1-tähti Valtteri Bottas ja formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen muodostivat Suomen joukkueen lauantain kilpailussa. Suomalaisilla nousi tie pystyyn heti ensimmäisellä kierroksella Lucas Blakeleyta ja Jarno Opmeeria vastaan, jotka ovat menestyneet virtuaalisen F1-sarjan puolella.

Race of Champions jatkuu sunnuntaina henkilökohtaisella kilpailulla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat