Ari Perkiömäki. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Perkiömäki voittoon SM-rallicrossissa – SRC-finaalissa draamaa

Tykkää uutisesta

Rallicrossin SM-kauden kolmas osakilpailu tarjosi viihdettä koko rahan edestä, kun karavaani siirtyi Botniaringin täysin uudelle rallicross-radalle Jurvaan.

SuperCar-luokan finaalissa voittoon ajoi Ari Perkiömäki, joka ampaisi kärkeen jo startissa. Paikka pysyi varmalla suorituksella koko finaalin ajan, ja näin Ford-kuljettaja pääsi juhlimaan kauden toista voittoaan. Perkiömäki nousi samalla sarjan piikkipaikalle ennen kolmanneksi ajanutta Mikko Ikosta.

– Pikkusen meni hukkaan alkuerissä pisteitä, mutta semeihin saatiin auto säätöön ja mies iskuun, Perkiömäki kertasi alkupäivän tapahtumia.

– Hyvä päivä oli lopulta, vaikka finaali oli aika haastava heti lähtöviivalta asti. Kärkeen pääsin, mutta eroa ei saanut juurikaan pois ja täysillä sai painaa loppuun asti, Perkiömäki totesi lopuksi.

Toiseksi SuperCar-luokassa ajoi Riku Tahko, jolle tämä oli kauden kolmas palkintokorokesijoitus. Tahkon suoritus ehdittiin hylätäkin jo kahden mustavalkoisen lipun vuoksi, mutta hetken tarkistelun jälkeen toinen näistä peruttiin ja mies sai lopulta pitää sijoituksensa.

SRC-luokan finaali tarjosi draamaa ja jopa hieman kauhistuttaviakin hetkiä. Voittoon ajoi sarjakärjessä majaileva Joni-Pekka Rajala, joka piti kärkipaikkaa hallussaan starttiviivalta lähtien. Lähes koko finaalin ajan toisena ollut Henri Haapamäki oli valmis taistelemaan jopa voitosta Rajalan kanssa, mutta miehen auto syttyi palamaan vain kierros ennen maalia ja edessä oli väistämättä keskeytys.

Haapamäki selvisi tilanteesta säikähdyksellä, ja palo saatiin sammutettua pikaisesti. Tämän johdosta kakkoseksi nousi sarjan toista sijaa hallussan pitävä Mika Perttula, ja kolmas oli Antti Suutarinen.

– Satsasin kaikki lähtöön ja pääsinkin hyvin Henkan rinnalta sen eteen. Sillä taisi sitten mennä moottori siinä, joten lopussa pääsin rauhassa ajamaan voittoon, Rajala kertoi.

– Rata oli ihan hyvä, vaikka vähän pettikin muutamassa kohdassa sora-osuuksilla. Paikkanahan tämä on oikein mainio ja pienillä muutoksilla tästä tulee vielä oikeinkin hyvä rata, kommentoi Rajala lopuksi.

Autokrossi-luokassa tahtipuikkoa helutteli alkukauden tapaan Juha Rytkönen. Hän on voittanut tällä kaudella kaikki 15 lähtöä, eikä pysäyttäjää ole vieläkään löytynyt. Erityisesti Rytkösen vauhdista kertoo se, että hänen kierrosajat pyörivät jatkuvasti jopa SuperCar-luokan kärjen tuntumassa.

– Finaalissa sain oman ajorytmin heti päälle ja en oikein tiedä, miksi tämä vauhti on nyt niin hyvä – kai se on tuo auto sitten, luokkaa ylivoimaisesti dominoinut Rytkönen naurahti.

– Mestaruuden kannalta näyttää hyvältä, mutta ei se kestä kuitenkaan ajaa nollatulosta tähän väliin. Täytyy jatkaa finaalitahdissa loppuun asti, Rytkönen päättää.

Toiseksi luokassa ajoi kahden SM-mitalin jahdissa oleva Joni-Pekka Rajala ja kolmas oli upean taistelun päätteeksi Kari Piira.

Crosskart-luokan osalta kyseessä oli vasta kauden toinen osakilpailu. Voittoon ajoi Leevi Lassila ennen sarjan piikkipaikkaa pitävää Valtteri Koskea. Kolmas oli sarjapisteissä toisella sijalla majaileva Aatu Matikainen.

Rallicrossin SM-sarja jää nyt reilun kuukauden mittaiselle tauolle. Kauden neljäs osakilpailu ajetaan 11. elokuuta Murtoharjun moottoriradalla Jalasjärvellä.

Keskustele uutisesta:

Lue myös:

Riku Tahko julkisti suunnitelmansa – rakenteilla uusi ralliauto, tähtäimessä paluu SM-sarjaan... Rallicrossissa viime vuodet kilpaillut Riku Tahko on julkistanut suunnitelmansa kahdelle seuraavalle vuodelle....
Jere Kalliokoski jättää rallicrossin EM-sarjan – ”Kulut ovat karanneet käsistä”... Alahärmäläinen 21-vuotias Jere Kalliokoski kilpailee ensi kaudella kahdessa eri sarjassa Ford Fiestalla. O...
Petter Solberg kehui vuolaasti Kouvolan rallicross-tapahtumaa Viime viikonloppuna Kouvolan Tykkimäen moottoriradalla ajettu Rallycross Festival onnistui yli odotusten, kert...
Sami-Matti Trogenille toinen perättäinen voitto – ”Tosi hyvä fiilis jäi kisasta”... Kauden toiseksi viimeinen RX Academyn osakilpailu ajettiin Kouvolassa osana Rally X Nordic-kilpailua. Kisan vo...
Ari Perkiömäki taisteli SuperCar-luokan Suomen mestariksi – ”Maistuu erittäin hyvältä... Rallycross Festival Kouvola saatiin päätökseen mahtavissa tunnelmissa sunnuntaina, kun SuperCar-luokan Suomen ...
Juha Rytkönen teki rallicrossin SM-historiaa – ”En kyllä olisi uskonut ennen kauden alk... Rallicrossin SM-sarjassa Autokrossi-luokan päätöskilpailuun lähdettäessä oli mestaruus jo ratkennut, kun kautt...
Henri Haapamäestä Suomen mestari – ”Kolmas kerta toden sanoi” Rallicrossin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu Kouvolan Tykkimäessä tarjosi lauantaina huikean jännitysnä...
Henri Haapamäki perhepizzan voimin Kouvolan finaaliin – ”Isoa kalaa koitetaan” Rallicrossin SM-sarjan viides ja samalla kauden viimeinen osakilpailu Kouvolassa tänä viikonloppuna tarjoaa ka...
Tykkäykset