Perinteikkään MM-rallin reittijupakka päättymässä erikoiseen ratkaisuun

Walesin MM-ralli
Walesin MM-rallissa ajetaan pääosin kapeilla metsäteillä. Kuva: @World/Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Walesin MM-rallin järjestäjät ja Kansainvälinen autoliitto FIA ovat päässeet sopuun lokakuussa ajettavan MM-osakilpailun reitistä, uutisoi Motorsport News -lehti.

Osapuolet ovat vääntäneet kättä kilpailun päättävästä Power Stage -erikoiskokeesta muutaman viikon ajan. Rallijärjestäjät ehdottivat, että kilpailun päättävä pikataival, jolla jaetaan ylimääräisiä MM-pisteitä nopeimmille kuljettajille, ajetaan Great Ormen ja Llandudnon yhdistetyillä asvalttipätkillä.

FIA katsoi, ettei asvalttierikoiskoe sovellu Power Stageksi. Kattojärjestön mukaan bonuspisteet pitäisi jakaa pätkällä, joka edustaa rallin luonnetta. Walesissa ajetaan kilpaa pääosin kapeilla sorateillä metsissä ja kukkuloilla.

Motorsport Newsin mukaan FIA ja MM-sarjan promoottori antavat reittiehdotuksen talleille tällä viikolla. Great Orme on pysymässä rallin viimeisenä erikoiskokeena, josta tulee suora televisiolähetys.

Erikoista ratkaisussa on se, että päätöspätkällä ei jaettaisi Power Stage -pisteitä. Näillä näkymin MM-sarjan huiput kamppailisivat ylimääräisistä pinnoista sunnuntaiaamuna Gwydirin erikoiskokeella, joka lähetetään niin ikään suorana.

Rallijärjestäjät pitävät ensi maanantaina tiedotustilaisuuden kilpailusta Llandudnosta. Mediatilaisuus oli tarkoitus järjestää jo 17. huhtikuuta, mutta sitä jouduttiin siirtämään reittikiistan vuoksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat