Perinteelle päätös – rallin MM-sarjan gaalakin peruttu

WRC-gaala järjestettiin vuodesta 2016 lähtien Sydneyssä. Kuva: @World/Red Bull Content Pool

Rallin MM-kausi on viime vuosina pistetty pakettiin päätösosakilpailun jälkeen Sydneyssä järjestetyssä gaalassa. Näin piti tapahtua tänäkin vuonna, mutta gaala päätettiin lopulta perua.

Kauden päätösralli oli tarkoitus järjestää Coffs Harbourin kaupungin ympäristössä Australiassa tulevana viikonloppuna. Kilpailu jouduttiin perumaan tiistaina, koska maasto- ja metsäpalot tekevät tuhojaan rallikeskuksen lähistöllä ja myös ympäri Uuden Etelä-Walesin osavaltiota.

WRC-päätösgaala on järjestetty vuodesta 2016 Sydneyssä Australian MM-rallin jälkeisenä maanantaina. Tämän vuoden gaala kuitenkin peruttiin katastrofaalisten tapahtumien vuoksi.

Juhlaan oli kutsuttu yli 250 vierasta mukaan lukien kaikki kuljettajat, kartanlukijat ja tallipäälliköt. Gaalassa olisi jaettu palkintoja kymmenessä eri kategoriassa.

Kilpailun peruuntumisesta huolimatta WRC-tähdet ovat yhä Coffs Harbourissa, missä he ovat tarjonneet tukeaan paikalliselle yhteisölle.

Lue lisää: Rallimestari Ott Tänakilta upea ele – ”Toivon, että tämä katastrofi päättyy pian”

Sydney ei pääse isännöimään gaalaa ensi vuonnakaan, sillä Australiassa ei ajeta MM-rallia kaudella 2020. Ensi vuoden päätösralli järjestetään Japanissa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja