Quantcast

Paljon puhetta peileistä! Ford kopioi röyhkeästi Toyotan WRC-tallin suunnittelua?

M-Sport Fordin rallitalli testasi WRC-tiimeistä viimeisenä Uumajan seudulla ajettuaan Ruotsin MM-rallia valmistavat testit tällä viikolla.
Rally1 GR yaris
Toyota GR Yaris Rally1 -autossa sivupeilit ovat pystyssä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Huomio kiinnittyi M-Sportin Ford Puma Rally1 -auton sivupeileihin, jotka olivat uudistuneet täysin kauden avanneen Monte Carlon rallin jälkeen. Äkkiseltään voisi väittää, että M-Sport on kopioinut Toyotan WRC-tallin sivupeilit.

– No se oli nopeaa toimintaa! Huomasimme autojen lanseeraustilaisuudessa (Salzburgissa), että monia kuvia otettiin meidän autostamme tietyistä suunnista. Meidän aerodynamiikkaa kopioitiin laajalti vuonna 2017, mutta en uskonut, että homma alkaa uudestaan näin nopeasti, Toyotan tekninen johtaja Tom Fowler puhisee Dirtfishin sivuilla.

Vielä Monte Carlossa M-Sportin sivupeilit olivat perinteisemmän näköiset, kun taas Ruotsin testeissä peilit oli käännetty pystysuuntaan Toyotan tavoin. M-Sportin leiristä kuitenkin väitetään, että kopiointia ei ole tehty.

– Olemme tehneet tämän asian suhteen töitä jo jonkin aikaa. Ei se mennyt niin, että kun näimme heidän peilinsä, niin ajattelimme tehdä samanlaiset. Luokittelut peilien suhteen ovat vapaat joka tapauksessa, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener kertoo.

– Saatamme ajaa kisassa peilit vertikaalisessa suunnassa tai sitten emme. Ja vaikka tekisimme niin Ruotsissa, se ei tarkoita, että ajamme niillä peileillä Kroatiassa. Meillä on erilaisia vaihtoehtoja, joita tutkimme edelleen.

Vielä Monte Carlossa M-Sportin ja Toyotan peilit näyttivät erilaisilta, kun taas Ruotsin rallin testeissä ne olivat täysin samanalaiset kuten alla olevista twiiteistä voi päätellä.

Millener myös korostaa, että kopiointia ovat tehneet ihan kaikki WRC-tallit.

– Vaikka olisimme kopioineet (Toyotaa), mitä emme ole tehneet, ei siinä olisi mitään uutta. Kopiointia on ollut jo jonkin aikaa. Katsokaa vaikka, miten samanlaisia muiden autot olivat meidän Fiestaamme verrattuna vuoden 2017 lopulla, M-Sportin tiimipomo värittelee.

Kauden avauskilpailu Monte Carlossa päättyi Fordin juhliin, kun Sebastien Loeb juhli voittoa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397692″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat