Paljon parjattu WRC-kuski piristyi hiukan – otti ilon irti Toyota-kuskin lyömisestä

Luxemburgilainen Gregoire Munster osoitti Puolassa viime viikonloppuna selvästi alkukautta parempaa vauhtia.
Gregoire Munster
Gregoire Munster. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Munster debytoi Rally1-auton ratissa viime syksynä ja sai tukijoidensa kautta täksi vuodeksi täyden ohjelman M-Sport Fordin kalustolla. Alkuvuodesta ero kärkeen on ollut karmea, mutta Puolassa 25-vuotias sai aikaeron erikoiskokeilla siedettäväksi.

Lopulta Munster ajoi maaliin seitsemäntenä jättäen taakseen Toyotan selvästi kokeneemman Takamoto Katsutan. Puolassa ero kärkeen oli reilut pari minuuttia kisan päätteeksi, kun vielä edellisessä Sardinian rallissa lähes seitsemän minuuttia.

– Olemme aika tyytyväisiä vauhtiimme. Saimme myös uramme parhaan pätkäajan, kun olimme nelospikataipaleella toisia. Ero kärkeen on selvästi pienentynyt, Munster totesi rallin jälkeen.

– Siinä mielessä tämä on askel eteenpäin. Opimme paljon tällaisesta tiestöstä ja siitä on varmasti hyötyä parin viikon päästä Latviassa. Siellä pitää käyttää lähtöpaikka entistä paremmin hyväksi ja ottaa kunnon tulos.

Varsinkin Katsutan lyöminen maistui Belgiankin passin omaavalle Munsterille. Japanilainen nöyrtyi keltanokalle 8,7 sekunnilla.

– Jätimme Takamoton taaksemme, vaikka hän on paljon kokeneempi kuski ja ajaa normaalisti hyvin tällaisissa olosuhteissa, Munster huomautti.

– Menetimme yhden pisteen Powerilla muutamalla sekunnilla. Olen silti tyytyväinen viikonloppuumme.

Latvian MM-ralli ajetaan 18.-21. heinäkuuta. Sen jälkeen pisteistä ajetaan Keski-Suomen sorateillä elokuun alussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat