Quantcast

”Pakko se on uskoa, että oli vain paskaa mäihää” – Esapekka Lappi tuskasteli kohtaloaan

Esapekka Lappi koki rajun kohtalon Sardinian MM-rallin lauantaiaamun avauserikoiskokeella Tempio Pausaniassa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pieksämäkeläisen Toyota otti kovan iskun maakivestä, josta tuloksena oli ulosajo. Algheron huoltoalueelle saapui lauantaina masentunut mies.

– Maakivi osui pohjapanssariin ja ajolinja siirtyi saman tien. En tiedä montako kymmentä senttiä linja meni ulommaksi, mutta tarpeeksi. Siitä sitten oikea takakulma osui kallioon ja auto kimposi toiselle puolelle puuhun vasemman takakulman osalta, Lappi kertasi Rallit.fille.

– Kun molemmat takapyörät puuttuvat, ei siinä oikein eteenpäin pääse.

Lappi epäili, että iskut olivat sen verran kovia, ettei hän pääse jatkamaan kilpailua ralli2-säännöllä sunnuntaina.

– Vasen takapyörä jäi sinne mäkeen iskunvaimentimineen ja vetoakseleineen. Oikea takaripustus on myös irti. Keulassa ei ole mitään. Katsotaan nyt, saadaanko se kuntoon, mutta epäilen, että ei. Isku puuhun oli aika raju, vaikka vauhtia ei ollut paljon. Korissa oli ainakin jotain halkeamaa, Lappi harmitteli.

Suomalaiskuljettaja koki, että tilanteessa oli mukana myös huonoa onnea. Ilmeisesti maakivi kaivautui esiin auto autolta koko ajan enemmän.

– En minä osannut yhtään odottaa, että sieltä pohjasta tulisi joku isku. Nuotissa oli varo-merkintä siihen paikkaan, koska se oli tosi ahdas ja kallio oli siinä ulkona. Ei ollut kuitenkaan mitään merkintää, että kivi voisi lyödä pohjaan. Aika vaikea tämä on nyt niellä. Ei edes ajettu kovaa, Lappi tuskasteli.

–  Näköjään olisi pitänyt jarruttaa vähemmän. Harvemmin se näin päin on. Nyt siitä olisi voinut selvitä sillä tavalla, että olisi jarruttanut vähemmän ja keula olisi pysynyt ylempänä.

Myös Toyotan WRC-talli oli tutkinut tilanteen tarkasti.

– Tiimin jätkät katsoivat koko pätkän videolta uudestaan, eikä se kivi muilla lyönyt sillä tavalla. Se kohta paheni koko ajan. Pakko se on uskoa, että oli vain paskaa mäihää. Ei tuolla vauhdilla voisi noin käydä. Tavallaan siinä joku virhe on toki käynyt, mutta en kyllä täysin ota tätä omaan piikkiini, suomalaiskuljettaja summasi.

– Olimme ihan ajolinjalla, eikä vauhtiakaan ollut liikaa. Kaiken piti olla hanskassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat