Paikallissankari nousi huimaan voittoon EM-rallissa rajuissa olosuhteissa – ”Tämä oli ihan hullua!”

Viron EM-ralli päättyi sunnuntaina isäntämaan kaksoisvoittoon.
Georg Linnamäe
Georg Linnamäe. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin keskuspaikan Tarton alueelta kotoisin oleva Georg Linnamäe puristi voittoon 2,2 sekunnin turvin ennen maanmiestään Robert Virvesia. Skodaa käskyttänyt Virves johti vielä ennen viimeistä erikoiskoetta yli yhdeksän sekunnin turvin, mutta Linnamäe tykitti huiman ajan rajuissa olosuhteissa.

Toyotan uudella Rally2-autolla kilpaileva Linnamäe kukisti Kambjan 21,31 kilometriä pitkällä pätkällä Virvesin 11,5 sekunnilla. Raju vesisade viivästytti pätkän alkua, mutta Linnamäe piti autonsa kurissa ja nuhteessa sekä ajoi reilusti muita kovempaa.

– Annoin ihan kaikkeni. Tämä oli ihan hullua. Luulen, että minulla oli tilanteita jokaisessa mutkassa. Emme ainakaan tehneet hommasta helppoa Virvesille. Joka tapauksessa tämä on ollut upea taistelu. Näin hauskaa minulla ei ole koskaan ollut ralliautossa, Linnamäe hehkutti.

– Tunsin heti, että emme aja tarpeeksi kovaa. Ei ollut yllätys, että voitto lipesi. Minulla ei ollut yhtään pitoa ja perä irtosi tiestä koko ajan. Voimme silti olla tyytyväisiä, koska olimme koko ajan nopeampia kuin sarjan vakiokuskit. Tietenkin olisi ollut kivaa voittaa, mutta Georg on myös huikea kuski, Virves puolestaan kuittasi.

Kolmanneksi rallissa sijoittui Bulgarian lipun alla tätä nykyä ajava Nikolai Grjazin, jolla eroa kärkeen tuli yli minuutti. Vanhat WRC-tähdet Mads Östberg ja Hayden Paddon ajoivat seuraaville sijoille. Paddon nousi viidennen tilansa myötä yksin EM-sarjan kärkeen.

Kuudenneksi kisassa ylsi irlantilainen Ford-kuski Jon Armstrong. Miko Marczyk oli seitsemäs, Andrea Mabellinini kahdeksas ja EM-sarjassa nyt toisena oleva Mathieu Franceschi yhdeksäs.

Mikko Heikkilä keskeytti kisan palkintopallitaistosta ennen viimeistä lenkkiä. Auto oli ottanut osumaa hypyn alastulossa. Parhaana suomalaisena Teemu Asunmaa ylsi 11. sijalle.

Viron EM-rallin lopputulokset:

SijoitusKuljettajaTalliAika
1.Georg LinnamäeToyota1.44.33,1
2. Robert VirvesSkoda+2,2
3.Nikolai GrjazinCitroen+1.11,2
4. Mads ÖstbergCitroen+1.23,2
5. Hayden PaddonHyundai+1.59,2
6.Jon ArmstrongFord+2.20,1
7.Miko MarczykSkoda+2.22,1
8.Andrea MabelliniSkoda+2.48,2
9.Mathieu FranceschiSkoda+2.50,9
10. Gregor JeetsToyota+2.53,8
11. Teemu AsunmaaSkoda+3.11,8
12. Yuki YamamotoToyota+4.30,2

Lue myös nämä