Ott Tänakin ylivoimaa Ruotsin MM-rallissa – ”En puskenut äärirajoilla missään vaiheessa”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Ott Tänak on lähellä Ruotsin MM-rallin voittoa. Virolainen johtaa kisaa liki minuutin erolla ennen sunnuntain kolmea viimeistä erikoiskoetta. 

Fordin suomalaiskuski Teemu Suninen kamppaili vielä lauantaiaamuna Tänakia vastaan kisan voitosta, mutta Sunisen ajauduttua ongelmiin, oli Tänakilla jo varaa ottaa varman päälle.

– Olen todella tyytyväinen tähän päivään. Aamulla olosuhteet olivat jälleen hyvät ja ajaminen oli puhdasta nautintoa. En puskenut äärirajoilla missään vaiheessa, vaan ajoin vain hyvällä rytmillä. Iltapäivällä taas oli ihan erilaiset olosuhteet eiliseen verrattuna minun osaltani. Se oli aika helppoa. Se vain todistaa, että teimme eilen tosi tärkeän työn, Tänak sanaili.

– Tänään me pystyimme hyödyntämään hyvän lähtöpaikkamme. Nyt meillä on taaksepäin aika iso ero, joten huomenna ensimmäiset kaksi pätkää pitää vain säilyttää asemat. Toivottavasti voimme sitten Power Stagella hyökätä ja saada joitain lisäpisteitä.

Toyotan pohjoisirlantilaiskuskille Kris Meekelle lauantain ajopäivä oli kaksijakoinen. Aamupäivän lenkin jälkeen mies oli vielä palkintopallitaistelussa mukana, mutta iltapäivällä eroa kärkeen tuli liikaa. Meeke on rallissa kuudentena ja eroa kolmanteen sijaan on jo yli 40 sekuntia.

– Aamulla pätkät olivat jäässä ja oli mukava ajaa. Vauhtimme oli hyvällä tasolla ja pääsimme mukaan podium-taisteluun. Auto tuntui hyvältä, sain lisää itseluottamusta ja hyökkäsin vähän enemmän. Odotin, että lähtöpaikkamme takia iltapäivä voi olla vaikea, koska lämpötilat nousivat. Sitä se todella olikin. Nyt pitää vain säilyttää asemat huomenna, Meeke summasi.

Toyotan tallipomo Tommi Mäkinen ylisti virolaissuojattiaan.

– Ott on pitänyt homman kontrollissa koko päivän. Hän teki kovan suorituksen eilen hankalissa keliolosuhteissa. Se palkittiin tänään hyvällä lähtöpaikalla. Hän on ajanut hyvin viisaasti, Mäkinen totesi.

 

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat