Ott Tänakin toiminnasta mätkäistiin mojovat sakot Hyundaille

Hyundaille mätkäistiin sakko Puolan MM-rallin päätteeksi, koska Ott Tänak oli syyllistynyt sääntörikkomukseen.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänakin rike tapahtui sunnuntaiaamuna niin sanotulla parc ferme -alueella, jossa autoihin ei saa tehdä mitään muutoksia. Tänak poisti autonsa katolla olevasta ilmanottoaukosta suojateipin ennen kuin hän meni autoon.

Parce fermessä autoihin ei saa tehdä minkäänlaisia muutoksia.

– Kuljettaja kertoi vilpittömästi, että hän oli vahingossa alkanut poistaa teippiä juuri, kun miehistö oli astumassa autoon. Tämä ei ollut tahallinen teko, vaan lihasmuistiin perustuva tahaton ja tiedostamaton liike, tuomariston päätöksessä kerrotaan.

– Kuljettaja pahoitteli tapahtunutta ja vahvisti, että hän on täysin tietoinen parc ferme -olosuhteista ja -periaatteista ja että tällaista ei olisi pitänyt tehdä.

Tänak sai toiminnastaan nuhtelut, mutta Hyundaille sen sijaan mätkäistiin 5 000 euron sakko. Hyundailla oli voimassa viime vuoden Akropolis-rallista 5 000 euron ehdollinen sakko, joka pistettiin nyt perintään.

Hyundain tallin työntekijä oli viime syyskuussa ottanut kuvia muiden tallien autoista parc ferme -alueella Kreikassa. Nyt talli joutui tästä tempusta tilille. Ehdollinen sakko olisi umpeutunut 10. syyskuuta.

Tänak keskeytti Puolan MM-rallissa perjantaiaamuna törmättyään peuraan. Virolainen oli kuitenkin huimassa vauhdissa sunnuntaina ja onnistui keräämään päätöspäivältä 11 MM-pistettä tililleen.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan Latviassa reilun kahden viikon kuluttua.

Lue myös nämä

  • Uusimmat