Quantcast

Ott Tänakin tähtäin asetettu Suomen MM-talviralliin – ”Siitä tulee mielenkiintoista”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH"
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuljettaja Ott Tänak on kääntänyt katseensa jo kauden toiseen MM-ralliin.

Tänakin avauskisa meni viikko sitten penkin alle, kun hän joutui keskeyttämään kahden peräkkäisen rengasrikon vuoksi Monte Carlon rallissa.

Virolainen jäi toisena perättäisenä vuotena ilman pisteitä kauden ensimmäisessä MM-rallissa.

– Viime vuonna tiesimme tarkalleen, mitä teimme väärin, Tänak viittaa MM-sarjan nettisivuilla hurjaan ulosajoonsa vuodentakaisessa Montessa.

– Tällä kertaa ensimmäinen rengasrikko johtui nuotituksessa tehdystä virheestä. Tunsin heti, kun rengas meni rikki. Toinen rengasrikko oli hidas, enkä tuntenut mitään. Se otti koville, Tänak myöntää.

Kauden toinen osakilpailu ajetaan vajaan kuukauden kuluttua Rovaniemen ympäristössä. MM-sarjan talviralli on perinteisesti järjestetty Ruotsissa, mutta Ruotsin ralli jää tältä vuodelta väliin koronapandemian vaikutusten vuoksi.

Vuosi sitten Ruotsin rallin olosuhteet olivat kaukana talvisista. Rovaniemellä on takuuvarmasti kunnon talvikelit, kun kilpailu käynnistyy.

Tänakilla on jonkinlainen kosketuspinta arktiseen kilpailuun.

– Olen ollut siellä mekaanikkona, mutta en ole koskaan kilpaillut siellä. Siitä tulee mielenkiintoista, Tänak ennakoi.

Tänak ei kertonut koko totuutta, sillä hän osallistui vuonna 2010 Tunturiralliin Ford Focus WRC:llä. Tuolloin hänen kilpailunsa päättyi tekniseen vikaan kahdeksannella erikoiskokeella.

Montessa kaksoisvoittoa juhlinut Toyota lähtee ennakkosuosikkina Suomen MM-talviralliin, mutta Hyundai ei päästä ”suomalaistiimiä” helpolla.

– Tiet ovat nopeita. Olemme tehneet auton kanssa töitä nopeita ralleja varten. Tästä rallista tiedämme sen verran, että saamme kunnon talvirallin hyvissä olosuhteissa, ja se on hyvä asia, Tänak sanoo.

Rovaniemen Arctic Rally Finland ajetaan 26.-28. helmikuuta. Kilpailuun ei päästetä yleisöä koronatilanteen vuoksi.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

 

Juttua muokattu kello 14.03: Tänak osallistui kilpailijana Tunturiralliin vuonna 2010, vaikka hän itse kertoo olleensa Rovaniemellä vain mekaanikkona.

Lue myös nämä

  • Uusimmat