Ott Tänakin pitkäaikainen tukija taustoittaa loppukauden kohupäätöstä

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-tähti Ott Tänakin päätös jättää kauden 2021 viimeinen MM-ralli Monzassa väliin herätti rutkasti kysymyksiä sekä median että rallifanien keskuudessa marraskuussa. 

Korealaisvalmistajan tiedotteessa Tänak puhui vain henkilökohtaisista perhesyistä. Rallitähden pitkäaikainen tukija Oleg Gross kertoo Delfi-konserniin kuuluvan Ärilehden haastattelussa oman näkemyksensä asiaan.

– Se tuli meidän tietoon vasta silloin. Ilmassa oli paljon kaikenlaisia kysymyksiä ja mielipiteitä, miksi hän ei ajanut. Eihän siinä ollut enää mitään järkeä, koska kaikki oli jo ratkennut, Gross sanoo Ärilehdelle.

– Ott myös rakentaa omaa taloaan, joten hän haluaa viettää enemmän aikaa perheensä kanssa.

Kommenteillaan Gross viittaa selkeästi siihen, että Tänakilla ei yksinkertaisista riittänyt enää motivaatiota kilpailla Italiassa, koska oma henkilökohtainen MM-haave oli murentunut jo aikoja sitten. Myöskin valmistajien sarjassa Hyundain tilanne ennen Monzaa oli hyvin teoreettinen. Tänakin sijaan Monzassa Hyundain kolmatta tehdastallin autoa komensi Teemu Suninen.

Gross luottaa, että vaikeasta parista edellisestä kaudesta huolimatta Tänak nousee vielä uudestaan mestariksi. Grossin suojatti nappasi ensimmäisen MM-tittelinsä Toyotalla kaudella 2019.

– Ottilla oli tosi huonoa tuuria. Hän keskeytti muutaman kerran johdosta teknisten syiden vuoksi. Kyllä se menestys sieltä vielä tulee. Nyt käännämme katseet kohti hybridiaikaa, Gross sanailee.

– Ott kehittää aina itseään, kuten hyvät kuskit tekevät. Kuten Tommi Mäkinen sanoi, minäkin uskon siihen, että Ott on mestari ensi kaudella.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute]

Lue myös nämä