Quantcast

Ott Tänakilta vaaditaan jälleen huippuonnistumista – ”Oikeiden säätöjen löytäminen voi olla hankalaa”

Hyundain virolaistähti Ott Tänak omaa edelleen mahdollisuudet taistella rallin maailmanmestaruudesta.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuski Kalle Rovanperän johtoasema on edelleen tukevat 53 pistettä, mutta viime aikoina Tänak on ollut kaksikosta vahvempi osapuoli. Tänak yrittää kuroa Rovanperän etumatkaa kiinni ensi viikolla Uudessa-Seelannissa, jossa taistellaan MM-pisteistä vuosikymmenen tauon jälkeen.

Tänak on yksi harvoista nykykuskeista, jolta löytyy kokemusta Uuden-Seelannin nopeilta sorateiltä. Vuonna 2012 virolaiskuskin kisa tosin päättyi ulosajoon sunnuntaina kisan kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella. Ennen ulosajoaan Tänak ajoi Fordillaan kisassa viidentenä.

– Minulla on hyviä muistoja Uudesta-Seelannista, joten on kiva päästä sinne taas ajamaan. Olen katsellut vanhoja videoita, jotta pääsen vähän fiilikseen. Tiet näyttävät upeilta. Niissä on paljon kallistuksia, minkä myötä ne pätkät on todella luotu rallin ajamista varten, Tänak hehkuttaa.

– Me emme ole voineet tietenkään testata vastaavanlaisilla teillä, joten oikeiden säätöjen löytäminen voi olla hankalaa. Pitää yrittää napata kaikki mahdollinen tieto talteen testipätkältä. Toivottavasti saamme 100 prosenttia autostamme irti, jotta voimme ajaa vahvan tuloksen.

Tänakin tallikavereina Uudessa-Seelannissa ajavat Thierry Neuville sekä paluun tiimin kolmanteen autoon tekevä Oliver Solberg. Nuori Solberg matkustaa Tyynellemerelle ensimmäistä kerta, mutta isä-Solbergilta Oliver on varmasti saanut paljon tietoa Uuden-Seelannin rallista. Petter Solberg kisasi Uudessa-Seelannissa monta kertaa ja voitti kyseisen rallin vuonna 2004 Subarun ratissa.

– Olen todella innoissani uudesta seikkailusta. Tiet näyttävät upeilta ja koko kisa on varmasti hyvin kaunis. Emme voi tietenkään varmaksi tietää, mitä siellä on luvassa, mutta tavoitteenani on löytää nopeasti hyvä ajorytmi, Solberg suunnittelee.

– Kausi on ollut meidän osaltamme melkoista vuoristorataa, mutta edellinen kisa sujui hyvin, kun sijoituimme neljänneksi Belgiassa. Meidän päätavoitteemme on oppia, mutta puskea silti kovaa, jotta saisimme myös tästä rallista hyvän tuloksen.

Uuden-Seelannin ralli käynnistyy Aucklandin keskustassa ajettavalla yleisöerikoiskokeella torstaiaamuna Suomen aikaa.

Katso alapuolelta, mitä Uuden-Seelannin MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat