Quantcast

Ott Tänakilta upeita sanoja Suomen MM-rallista

Hyundai-kuski Ott Tänak jahtaa kauden toista voittoaan ensi viikolla ajettavasta Suomen MM-rallista.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak on pystynyt valloittamaan Keski-Suomen soratiet kaksi kertaa, mutta tuolloin alla oli Toyotan kalusto. Viime vuonna virolainen ylsi Jyväskylän seudulla ajettavassa kilpailussa toiseksi.

Vaikka Tänak on ajanut Suomessa lukuisia kertoja, vakuuttavat vauhdikkaat sorapikataipaleet Hyundai-kuljettajan joka kerta.

– Suomi on aina erityinen kisa ja kunnioitan sitä rallia suuresti. Olen ajanut siellä monta kertaa, mutta aina kun niille teille pääsee, kokee saman wow-efektin, Tänak hehkuttaa.

– Suomen erikoiskokeet ovat tehty rallia varten. Pätkillä mennään kivien välissä ja ollaan vähän väliä ilmassa. Virheisiin ei siis ole varaa. Koska nyppyjen ylityksiä on niin paljon, on auton oltava hyvissä säädöissä. Se on haastavaa, mutta olemme luottavaisia, että voimme ajaa hyvän kisan.

Hyundain kauden alku on ollut vaikea. Alkuvuoden luotettavuusongelmien jälkeen myös vauhdissa riittää petrattavaa arkkivihollista Toyotaa vastaan. Hyundain testialue sijaitsee kuitenkin tätä nykyä Jämsässä, joten ainakin autenttisia testikilometrejä on saatu rutkasti alle Suomen rallia varten.

– Eihän Suomen ralli ole perinteisesti ollut meille kovin hyvä, mutta viime vuonna saimme siellä kaksi autoa podiumille. Toivon, että pystymme samaan ellemme jopa parempaan tällä kertaa, tallipäällikön tehtäviä hoitava Julien Moncet summaa.

– Viron ralli oli hyvää valmistautumista tätä kisaa varten, koska se on samantyyppinen kisa. Aikaa ei ole ollut paljon valmistautumista varten, mutta lyömme varmasti kaiken likoon. Kaikki miehistömme ovat osoittaneet hyvää vauhtia soralla, joten lähdemme luottavaisina matkaan.

Suomen MM-ralli ajetaan 4.-7. elokuuta.

Katso alapuolelta, mitä Suomen MM-rallissa on luvassa.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat