Quantcast

Ott Tänakilta suora vastaus: ”Ei auta mitään”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai sai ensimmäistä kertaa kuljettajansa palkintokorokkeelle Suomen MM-rallissa, mutta ykköspaikka jäi vielä valtaamatta.

Suomen vauhdikas soraralli oli ollut Hyundain kompastuskivi aiempina vuosina, mutta viime viikonloppuna tiimin kuljettajista Ott Tänak ja Craig Breen olivat mukana voittokamppailussa. Ykköstila meni lopulta Toyotan Elfyn Evansille, ja Tänak ajoi kisassa toiseksi ennen tallitoveriaan Breenia.

”Jyskälän” kahdesti Toyotalla voittanut Tänak iloitsi hieman siitä, että Hyundailta löytyi kaivattua suorituskykyä Keski-Suomessa.

– Se on iso askel, että olemme päässeet tähän pisteeseen kahden vuoden aikana. Hieman harmittaa, ettemme päässeet ajamaan Suomen MM-rallia viime vuonna, jolloin olisimme voineet saada ensimmäiset opit. Siten olisimme voineet antaa tänä vuonna enemmän painetta Toyotalle, Tänak totesi.

Ensi vuonna rallin MM-sarjan tiimit starttaavat kisoihin puhtaalta pöydältä, kun WRC-autot jäävät historiaan ja tilalle tulevat hybridiyksiköillä varustetut Rally1-kilpurit.

Tänakilta kysyttiin Suomen MM-rallin jälkeen, kuinka Hyundai voi hyödyntää kisaviikonlopusta kerättyä dataa ensi vuonna Jyväskylässä, kun se tulee kisaan uudella autolla.

– Se ei auta mitään, virolaistähti vastasi lyhyesti ja ytimekkäästi.

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo jakoi kisan jälkeen kiitoksia koko tiimille hyvästä viikonlopusta, vaikka voitto jäi tälläkin kertaa saavuttamatta.

– En usko, että kukaan odotti meidän pääsevän näin lähelle voittoa ja että meillä olisi kaksi autoa palkintosijoilla. Emme voittaneet, mutta emme ole missään vaiheessa lakanneet uskomasta kykyihimme. Tämä tulos on todiste siitä, Adamo julisti.

Hyundai jatkaa valmistajien MM-sarjassa toisena, mutta Toyota on karannut jo 61 pisteen päähän lähimmästä uhkaajastaan. Toyotalla on mahdollisuus varmistaa merkkimestaruus ensi viikolla ajettavassa Katalonian MM-rallissa.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin päätöspäivän parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389240″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat