Quantcast

Ott Tänakilta huvittava kommentti tulevaisuudestaan – ”Siinä hommassa raha auttaa”

Ott Tänak teki toisaalta täysin odotetun päätöksen, kun mies kertoi lokakuussa, ettei ura jatku Hyundain WRC-tallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Silti virolaisen päätös tuli pienoisena yllätyksenä ja laittoi rallin MM-sarjan kuskimarkkinat uusiksi. Tänak on kritisoinut kovinkin sanakääntein Hyundain kalustoa tällä kaudella, ja myös miehen perheessä on ollut terveyshuolia.

– Päätös syntyi vuoden mittaan, sillä monenlaista on tapahtunut. Ei päätös kuitenkaan helppo ollut. Vuosi on kaiken kaikkiaan ollut tosi vaikea, Tänak kertoi Japanin MM-rallin aattona.

Tänakia on varikkohuhuissa viety sekä M-Sport Fordille että takaisin Toyotan rallitiimiin, josta mies lähti varsin myrskyisästi mestaruuskautensa 2019 jälkeen. Virolaiskuski vakuutteli Japanissa medialle, ettei hänellä ole edelleenkään mitään varmaa ensi kaudeksi.

– Ei ole oikeasti kyse siitä, mitä voin sanoa, sillä mitään sanottavaa ei oikeastaan ole. Voin sanoa, että minulla ei ole mitään tällä hetkellä ensi vuodeksi. Vain aika voi kertoa, mitä tulee, jos on tullakseen, Tänak ruoti.

– On vaikea kommentoida, jos ei ole mitään kommentoitavaa. Kun ei ole mitään, niin silloinhan kaikki on auki. Olisi kiva ottaa vähän vapaata Japanin jälkeen ja sitten katsoa, mitä fiilis sanoo.

On vaikea uskoa, että Tänak lähtisi ajamaan vain osan kauden MM-ralleista. Todennäköisesti mies pohtii nyt, kannattaako esimerkiksi pienistä resursseista tunnettuun M-Sportin tiimiin edes mennä, ja toisaalta, olisiko Toyota vielä valmis ottamaan virolaiskuskin riveihinsä. Varmasti varteenotettava vaihtoehto on myös välivuosi, jonka aikana saarenmaalainen voisi keskittyä täysin perheeseensä.

– Haluaisin tehdä monta asiaa elämässäni, mutta mikä sitten on mahdollista, niin siitä pitää ottaa selvää, Tänak sanoi.

– Ei ole kuitenkaan kyse siitä, mitä haluan. Kyse on siitä, mikä on mahdollista ja mikä on parasta minulle sekä ihmisille ympärilläni.

Kovin pitkään päätöksen kanssa ei voi kuitenkaan vitkutella, sillä uusi kausi starttaa tammikuussa Monte Carlossa ja testaaminen jo ennen kisaa.

– MM-sarja alkaa taas tammikuussa. Jos haluan ajaa, päätös on tehtävä ennen sitä, Tänak naureskeli.

Mikä maailmanmestarin päätöksen taustalla vaikuttaa eniten? Kilpailukykyinen kalusto vain talouspuoli?

– Tärkeintä on, että on kykyä voittaa mestaruus. Toki jonkinlainen rahallinen korvaus auttaa asiaa. Muuten on aika vaikea mennä kisojen jälkeen kotiin ja ruokkia lapset sekä vaimo. Siinä hommassa raha auttaa, virolaistähti lohkaisi.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin testierikoiskokeen parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat