Ott Tänakille ja Toyotalle satoi lisää kunniaa

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Rallin maailmanmestaruuden voittanut Ott Tänak ja Tommi Mäkisen johtama Toyotan WRC-talli pokkasivat palkinnot sunnuntaina järjestetyssä Autosport Awards -gaalassa Lontoossa.

Tänak saavutti uransa ensimmäisen kuljettajien maailmanmestaruuden Toyotalla kaudella 2019. Samalla virolaiskuljettaja päätti ranskalaisten 15 vuotta kestäneen mestaruusputken rallin MM-sarjassa.

Hyundain Thierry Neuville ja Citroenin Sebastien Ogier olivat pitkään mukana mestaruuskamppailussa, mutta kuusi osakilpailuvoittoa kauden aikana ottanut Tänak vei MM-tittelin.

Suomalaislegenda Ari Vatanen ojensi sunnuntaina Tänakille Vuoden parhaan rallikuljettajan palkinnon Autosportin gaalassa.

– Tämä palkinto on erityinen minulle, sillä meillä oli hyvä kausi ja saavutimme elinikäisen unelmamme, Tänak sanoi.

Toyota Yaris WRC sai puolestaan Vuoden parhaan ralliauton pystin. Toyota jäi valmistajien MM-sarjassa Hyundain taakse, mutta Puuppolassa kehitetty Yaris WRC osoittautui kilpailukykyiseksi ja siivitti Tänakin mestariksi.

– On vaikeaa löytää viimeisiä sekunnin kymmenyksiä, ja meillä olikin iso rypistys tänä vuonna varmistaaksemme, että Ott saa mestaruuden. Iso kiitos Ottille siitä, että hän näytti auton vahvuuden, Toyotan tekninen johtaja Tom Fowler suitsutti.

Toyotan ja Tänakin yhteistyö päättyi kauteen 2019. Kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä muodostavat Toyotan kuljettajakolmikon vuonna 2020.

Kalle Rovanperä testasi viime viikolla Toyota Yaris WRC -autoa Ranskassa. Katso alta video Rovanperän testistä.